Campagnolo 12 Speed, een grote stap voorwaarts!

Afgelopen weekend heeft Campagnolo de volgende stap voorwaarts gezet met de introductie van twee compleet nieuwe groepsets. Onder de noemer ”MOVEMENT 12” introduceert Campagnolo nieuwe versies van zowel de Super Record als de Record groepen.

Met bijna 85 jaar ervaring op zak maakt dat dit een fantastische samensmelting is geworden van innovatie, prestatie, ergonomie en design. De huidige 11 speed groepen blijven gewoon beschikbaar m.u.v. de 11 speed EPS disc groepen.

De nieuwe groepen zijn beschikbaar in zowel velgrem als schijfrem uitvoering en elk component van de aandrijving is compleet vernieuwd met behoud van de Campagnolo DNA. Bij Campagnolo wielen kan gewoon gebruik worden gemaakt van de bestaande body voor de montage van de cassette. Daarmee passen de 12 speed groepen dus gewoon binnen de huidige 130mm, 135mm en 142mm inbouwbreedtes.

Ergopowers

De nieuwe ergopowers  hebben een aangepaste ergonomie om zich nog beter te vormen naar de natuurlijke positie van de hand. Uiteraard is de one lever – one action benadering behouden gebleven samen met de Ultra – Shift werking.Dit wil zeggen dat er per 5 kransen kan worden afschakelt en per 3 kransen kan worden opgeschakeld. Compleet nieuwe kabels maken het plaatje helemaal compleet. De kabels zijn dunner en hebben minder weerstand. Dit ook om interne bekabeling gemakkelijker te laten werken.

De vorm van remhendel en de opschakel lepel is aangepast. De schakel lepel en de remhendel sluiten beter aan op elkaar en zijn gemakkelijker te bedienen. De positionering van de duimschakelaar is lichtjes aangepast om hier gemakkelijker bij te kunnen,

zeker vanuit de beugel.

Het tevens mogelijk om de afstand van de remhendel tot de stuurbocht aan te passen. Naast de standaard instelling en het vrij laten lopen van de rem, is het nu ook mogelijk om een tussenpositie in te stellen welke ervoor zorgt dat je ook met kleinere handen gemakkelijker bij de remhendel kan komen.