Agu-Beukers Biketeam filmpje Nieuwkuijk

  • -

De traditionele paaswedstrijd in Nieuwkuijk was er dit jaar voor het eerst één van internationale allure en dat was bij aankomst al direct te zien aan de vele campers met buitenlandse kentekens op het parkeerterrein rondom het parcours. Een parcours dat vrijwel gelijk gebleven was aan voorgaande jaren met voor elk wat wils: Slingeren rond bomen, een trap, drop-off, lange rechte stukken en een paar korte venijnige klimmen. En reken maar dat je die gaat voelen. Onze Nieuwelingen en junioren startten vlak na elkaar en zaten dus tegelijkertijd in de wedstrijd die iets na het middaguur begon.

Roy en Jesper waren allebei goed weg en maakten beiden deel uit van de kopgroep die bij de eerste doorkomst nog zo’n 10 man groot was. In de tweede ronde viel deze snel uit elkaar omdat de Belg Kevin Panhuyzen erg hard doortrok en alleen Lehvi Braam nog, zij het ook al op gepaste afstand, kon volgen. Hierachter streed Roy samen met Bas van der Kooij om de 3e podiumplaats die Roy in de eindsprint naar zich toe kon trekken.
Jesper kwam in de eerste volle ronde helaas ten val en werd vanaf plek 7 ook tot achtervolgen gedwongen. In de ronde hierna kon hij nog één plaatsje naar voren opschuiven en eindigde zo als 6e.

Robbert was goed weg bij de junioren, hij had zelfs kopstart. De startronde en eerste volle ronde hield hij stand in de voorste groep junioren die met grote snelheid over het parcours raaste. Dat hoge tempo hield hij hierna net niet vol en hij werd uiteindelijk 4e landgenoot en 8e in de eindrangschikking.
Sven startte wat achterin maar had al gauw zijn positie in het peleton gevonden. Hij draaide zijn rondjes zo rond de 20e plaats en leek aan het einde ietsje terug te zakken. Dankzij weer een goede laatste ronde werd hij netjes 21e achter 11 landgenoten, 7 Belgen een Noor en een Zuid-Afrikaan.

Hier een filmpje van afgelopen maandag 

Je kunt het team volgen op: www.biketeam.nl
En Roy op zijn eigen site: www.roybeukers.nl