American Eagle testmiddag zeer geslaagd!

  Dat American Eagle terug is kan de mountainbikeliefhebber niet zijn ontgaan! Zonder twijfel hét Nederlandse mountainbike merk uit de jaren 90. En dat Bart Brentjens op dit merk in 1996 ook nog eens de allereerste Olympisch kampioen mountainbike werd, heeft daar zeker aan mee geholpen.

  Na jaren van afwezigheid is American Eagle terug met een nieuw mountainbikeframe, de American Eagle Atlanta 2.0! Het Brentjens Mountainbike Racing team heeft ondertussen al meerdere World Cup overwinningen op het Atlanta 2.0 te pakken, dus werd het hoog tijd voor ons om zelf dit prachtige frame te testen!

  Op uitnodiging van Henk en Bart (gezamenlijk verantwoordelijk voor het nieuw leven inblazen van American Eagle) zijn we afgelopen vrijdag 1 December naar Overberg geweest, waar 6 prachtige fietsen voor ons klaar stonden. Na de koffie met appelgebak was het snel omkleden en de fietsen op maat zetten, waarna we met Bart als gids de prachtige MTB routes bij Amerongen en Leersum op gingen.

  img_7512

  Daar kwamen de fietsen goed tot hun recht, vooral het makkelijke klimmen en het enorm direct sturen viel ons op. Onderweg ook nog diverse tips en tricks van Bart zelf gekregen en net voor het donker weer terug bij het Boshotel in Overberg. Onder het genot van een lekkere kop snert nog even nagepraat, waarna iedereen na een mooie middag weer richting huis ging.

  img_6439

  Henk, Bart en natuurlijk ook Roy, Bas, Rein, Cas, Jacco, Leo en Dennis bedankt voor een prachtige middag, had alleen wel wat last van mijn benen de volgende dag..;-)

  Marcel

  Wil je ook eens een American Eagle testen maak dan een afspraak, we hebben een prachtige blauwe voor je klaar staan!

  img_3490

   

  Hier nog wat meer technische info:

  De Atlanta 2.0 is een race georiënteerde hardtail die volledig gericht is op snelheid en efficiëntie. De steile balhoofdhoek gecombineerd met de korte achtervork maken deze mountainbike snel en wendbaar. Voor een goede overbrenging van kracht is gekozen voor een robuust oversized BB30 bracket, wat ook ook extra stijfheid aan het frame geeft. De ranke achterbrug gecombineerd met een 27.2 millimeter zadelpen zorgt voor comfortabele rij eigenschappen. De naam Atlanta 2.0 verwijst natuurlijk naar de Olympische Spelen van Atlanta 1996!

  • Carbon 29” hardtail frame, ontworpen door Bart Brentjens
  • Framematen 15.5/17.5/19.5 inch
  • Toray en Matrix T700/T800 carbon composite
  • Race geometrie, blinkt uit in klimmen, wendbaarheid en acceleratie
  • Licht gewicht (+/- 950 gram voor 17,5”)
  • 27.2mm zadelpen voor meer comfort
  • Boost (148mm) achtervork
  • BB30 bracket
  • Interne kabelgeleiding, ook geschikt voor Di2

   

  shim0093

   

  img_3536

  img_3508

  img_3531

  img_3510