Begin met mountainbiken en doe mee met Fiets-Fit!

  • -

Het is bijna zover….

Zaterdag 17 maart 2012 begint Beukers Bike Centre in Petten weer met een kennismakingscursus mountainbiken onder de naam “Fiets-Fit”. Je traint zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een superconditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de clinic conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen!

Vanaf zaterdag 17 maart kun je bij Beukers Bike Centre zes weken lang kennismaken met mountainbiken. Iedere zaterdag wordt er tussen 9.00 en 10.30 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende mountainbike technieken, zodat je na zes weken de basisvaardigheden onder de knie hebt. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-mountainbiketocht in jouw omgeving. Er wordt iedere week vertrokken vanaf Beukers Bike Centre in Petten.

Meedoen aan Fiets-Fit is leuk, gezellig, lekker bewegen, op je eigen niveau mountainbiken, goede begeleiding, je (weer) fit voelen, een betere conditie en wat kilo’s kwijt.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a. 
– Afstellen van de fiets; 
– Het omgaan met de fiets; 
– Remmen en schakelen; 
– Informatie over voeding en materialen; 
– Voorkomen van blessures;
– Stuurvaardigheid;

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is geopend. Via http://www.fiets-fit.nl/Deelnemen.aspx kun je je aanmelden. Je neemt dan deel aan zes trainingen, tijdens deze trainingen ben je verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt 2 edities van Fietssport Magazine, een Shimano bidon en een herinneringscertificaat na afloop. Deelname aan Fiets-Fit bij Beukers Bike Centre kost € 37.50.

Dus ga naar http://www.fiets-fit.nl/Deelnemen.aspx, klik op deelnemen en geef Beukers Bike Centre op als jou startlocatie.
Ga jij de uitdaging aan?

Fiets-Fit is een initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en wordt mede mogelijk gemaakt door Shimano, Giant, Rabobank en Bio-Racer. Fiets-Fit vindt plaats op ca. 50 startlocaties in Nederland.