Beukers Bike Weekend dit jaar 20 en 21 November…

  • -

13e Beukers Bike Weekend boordevol fietsnieuws 2011!

Inmiddels voor het 13e jaar, wordt er op zaterdag 20 en zondag 21 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands. Merken als Cannondale, Storm, Focus, Giant, Colnago, Trek, Pinarello en Cervelo zijn er met veel 2011 fietsen, maar ook vele bekende merken als Mavic, Fulcrum, en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Rock Shox en Magura (verende vorken), Ultima en Craft (kleding),Tacx (hometrainers) en Sidi (fietsschoenen) zijn natuurlijk ook aanwezig.

Test zelf een Trek E-Bike
Of je hem nu gebruikt voor woon-werkverkeer, om te sporten of om heerlijke weekendtochten mee te maken, de Ride + modellen van Trek bieden je tijdens het fietsen de juiste mate van elektrische ondersteuning om van elke rit te genieten! Je kunt dit nu zelf uitproberen tijdens het Beukers Bike Weekend, er staan meer dan 20 E-Bike’s voor je klaar om te testen.

29’ers, mountainbikes met grote wielen de nieuwste trend
De theoretische voordelen van een 29’er (grotere wielen dan tot nu toe gebruikelijk) moet elke mountainbiker aanspreken. Meer comfort en grip, maar ook een lagere rolweerstand. Je ziet ze dus meer en meer en in Amerika is inmiddels meer dan de helft van alle mountainbikes uitgerust met grote wielen. Het lijkt erop dat 2011 het jaar is dat deze fietsen in Europa gaan doorbreken en tijdens het Beukers Bike Weekend zie je deze nieuwe trend in vele uitvoeringen.

Mountainbike wedstrijd
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de achtste keer een wedstrijd van het Rabo Top klassement verreden. Een serie van mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen.Na zeven succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen.

Demonstraties van de “Stick”, en “Easy Washer”
Sportmasseur en docent sportmassage Mark Koorn verzorgt tijdens het Bike Weekend demo’s met de Stick. Dit is de ultieme sport-massage tool om het herstel op gang te brengen na een sport inspanning. Afkomstig uit de Verenigde Staten wordt de Stick meer en meer gebruikt in de Nederlandse sportwereld.
Ook kun je de compacte, 100% mobiele waterdrukreiniger van Easy Washer proberen. Zonder vaste water- of stroomtoevoer kun je nu je fiets meteen na de rit op een veilige manier schoonmaken.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend!