Bicycle Armor : keramische bescherming voor je fiets!

  Wat is een 9H keramische nanocoating en hoe werkt het?
  ‘Keramisch’ of ‘nano-keramiek’ verwijst naar nanodeeltjes. Deze nanodeeltjes vormen de structuur van de keramische coating. Wanneer aangebracht, binden de nanodeeltjes zich met de heldere verflaag en worden ze onderdeel van het oppervlak.

  Simpel gezegd, een dunne laag die je op je fiets legt, die je niet ziet en het beschermt je frame tegen modder, vuil, chemicaliën, zweet, zout, water, sneeuw, UV…

  Tien jaar geleden begon Boeing met onderzoeken naar de eigenschappen van keramische coatings. Het resultaat: Boeing moest hun vliegtuigen om de 26 weken schoonmaken in plaats van om de 6 weken. Het zelfreinigende effect was de belangrijkste reden van Boeing om deze coatings op hun vliegtuigen aan te brengen. Bugs en vuil hopen zich op in een vliegtuig, waardoor het minder aerodynamisch wordt en dus mogelijk grotere hoeveelheden brandstof wordt verbruikt.

  druppels

  .

  Maar wat heb je er aan voor je fiets?
  Eerst nog een korte technische uitleg:

  9H staat voor de hardheid. 3H = verf / 9H = kwarts (zoals het glas van je telefoon). Dus het is 3x sterker dan je lakwerk van je fiets.
  Keramiek is niet dezelfde hardheid, maar vergelijkbaar. Zoals je keramische koekenpan. Er blijft weinig aan hangen en het heeft een lange levensduur.
  Nano is zo klein dat het de poriën van de verf gladmaakt en ermee hecht. Het wordt één met je fiets en komt er niet uit.

  Bicycle Armor Coating
  De professionele Bicycle Armor-coatings zijn 9H, 3x harder dan de verf op je fiets. Ze vullen de kleine oneffenheden in de lak en hechten zich aan het frame, waardoor het oppervlak gladder, harder en beter beschermd is. De veerkrachtige laag stoot vuil, sneeuw, insecten, chemicaliën, zout, zweet en UV-stralen af.

  Bicycle Armor is biologisch afbreekbaar en binnentoepassing is veilig.
  En dat is een groot verschil met veel andere aanbieders, we hebben lang gezocht naar een product wat het milieu (en onszelf 😉 ) niet zwaar belast. De meeste chemische keramische coatings zijn niet gemaakt voor de fietsindustrie. Ze kunnen giftig zijn en moeten met uiterste zorg worden aangebracht. Daarom kunnen de meeste merken niet worden toegepast in een fietsenwinkel of werkplaats. Het biologisch afbreekbare Bicycle Armor kan daarom zonder gevaar gebruikt worden binnenshuis.

  Wereldwijd gecertificeerde Dealers.
  Om de jarenlange werking te kunnen garanderen is belangrijk dat de Bicycle Armor coating op de juiste wijze wordt aangebracht. Een goed schoongemaakte fiets is noodzakelijk, gevolgd door verschillende lagen coatings, met correcte toepassing, timing en afwerking. Als gecertificeerd dealer ben je bij ons in ieder geval aan het juiste adres!

  Wat kunnen we beschermen met Bicycle Armor?
  –          Frame
  –          Componenten
  –          Kabels
  –          Wielen
  –          Schoenen (waterafstotend, testfase)
  –          Helm
  –          Zadel

  Voordelen
  • Beschermt je fiets tegen de elementen
  • Zelfreinigend en eenvoudig onderhoud
  • Langdurig hydrofoob (waterafstotend) fietsoppervlak
  • Minder behoefte aan chemicaliën / schoonmaakmiddelen
  • Eco-duurzaam met respect voor het milieu
  • Tijd, energie en kosten besparen
  • Kras, water, insecten, UV, ijs, en zoutafstotend
  • Verleng de levensduur van je lakwerk en daardoor een hogere restwaarde
  • Bespaar op water, spuitbussen, poetsmiddelen, andere reinigingsproducten en vooral
  • Wattage besparingen met minder modder en vuil op je fiets tijdens een race 😉

  Wat kost dit eigenlijk?
  Een behandeling met Bicycle Armor coating (3 jarige bescherming) kost €179.00 voor een nieuwe of goed schoongemaakte fiets. Geen zin om zelf je fiets goed schoon te maken? Dan doen wij dit voor je tegen een kleine meerprijs. Als je meer wilt weten of een afspraak voor een behandeling wilt maken kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

  dsc03500

  .

  bicyclearmorlogolong2