Bovisie Drafbike zondag 25 september 2011

  • -

Zondag 25 september is het weer zover, de tweede editie van het unieke en knotsgekke mountainbike-evenement op de Drafbaan in Alkmaar. De organisatie is in handen van MTB-Noordwest. Hoofdsponsor is projectbureau Bovisie.
Op de bijna 700 meter lange zandbaan zullen de mountainbikers een baanomnium verrijden. Vorig jaar bleek dit een enrom succes. De rijders waren dolenthousiast en ook het publiek vermaakte zich opperbest, de rijders zijn immers vanaf de tribune continue te volgen tijdens de bloedstollend spannende disciplines.

We beginnen om 11 uur met de scratch over 30 minuten en 2 rondes. Om 12 uur start de eerste rijder voor zijn/haar individuele tijdrit over 1 ronde met staande start. Dit jaar worden de tijden geregistreerd mbv het MyLaps tijdsregistratiesysteem van MTB-Noordwest. Daardoor kunnen we zeer snel een nauwkeurig klassement opstellen.

Aan de hand van de Scratch en de sprint worden 2 categorieën gemaakt; de Funklasse en de Sportklasse, de snelste helft van de rijders start in de Sportklasse, de andere helft in de Funklasse. Om 13 uur start de Funklasse met de afvalkoers; een superspannend onderdeel waarbij je iedere ronde moet knokken om in de race te blijven.
Om 14:15 is het de beurt aan de Sportklasse.
De dag word afgesloten door het klapstuk; de ploegenachtervolging. Maximaal 5 rijders starten voor een teampursuit van 4 rondes. De tijd van de derde renner is bepalend, je kan dus 2 renners opofferen onderweg…..of dat verstandig is?

Uiteraard zijn er voor alle onderdelen leuke prijzen en een overall prijs voor diegene die het beste scoort over de 3 onderdelen; scratch, sprint en Afvalkoers. Uiteraard is er een damesklassement.

29 inch of 650B wielen zijn toegestaan. Racestuur, triathlonstuur, ossenkopstuur of opzetstuur zijn verboden. Helm en 2 remmen zijn verplicht.

Inschrijven kost € 15,- voor de gehele dag inclusief pastaparty. Een KNWU basislidmaatschap is verplicht voor dit evenement en kan via de website van MTB-Noordwest worden aangeschaft.
Voor meer informatie: www.mtb-noordwest.nl