Bovisie Open NK Drafbike zondag 23 september 2012

  • -

”Zondag 23 september is het weer zover, de derde editie van het unieke en knotsgekke mountainbike-evenement op de Drafbaan(Sportlaan 4) in Alkmaar.

De organisatie is in handen van MTB-Noordwest. Hoofdsponsor is projectbureau Bovisie en de toegang voor het publiek is geheel gratis!
Dit jaar is Drafbike tevens het Open NK. Op de bijna 700 meter lange zandbaan zullen de mountainbikers een baanomnium verrijden, disciplines die normaal op de Wielerbaan van Alkmaar verreden worden. Vorig jaar bleek dit een enorm succes. De rijders waren dolenthousiast en ook het publiek vermaakte zich opperbest, de rijders zijn immers vanaf de tribune continue te volgen tijdens de bloedstollend spannende disciplines. Dit jaar is Drafbike tevens het Open NK Drafbaan mountainbiken, laat je als deelnemer echter niet afschrikken door deze titel…..het niveau is gelijk gebleven en de sfeer is net als voorgaande jaren beregezellig.

We beginnen om 10 uur met de scratch over 30 minuten en 2 rondes. Om 11 uur start de eerste rijder voor zijn/haar individuele tijdrit over 1 ronde met staande start. Uiteraard maken we wederom gebruik van ons het MyLaps tijdsregistratiesysteem. Daardoor kunnen we zeer snel een nauwkeurig klassement opstellen.

Aan de hand van de Scratch en de sprint worden 2 categorieën gemaakt; de Funklasse en de Sportklasse, de snelste helft van de rijders start in de Sportklasse, de andere helft in de Funklasse. Om 12 uur start de Funklasse met de afvalkoers; een superspannend onderdeel waarbij je iedere ronde moet knokken om in de race te blijven.
Om 13:15 is het de beurt aan de Sportklasse.
De dag word afgesloten door het klapstuk; de ploegenachtervolging. Maximaal 5 rijders starten voor een teampursuit van 4 rondes. De tijd van de derde renner is bepalend, je kan dus 2 renners opofferen onderweg…..of dat verstandig is?

Uiteraard zijn er voor alle onderdelen leuke prijzen en een overall prijs voor diegene die het beste scoort over de 3 onderdelen; scratch, sprint en Afvalkoers en zich dus een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Uiteraard is er een damesklassement.

29 inch of 650B wielen zijn toegestaan.(26” uiteraard ook nog) Racestuur, triatlonstuur, ossenkopstuur of opzetstuur zijn verboden. Helm en 2 remmen zijn verplicht.

Voor publiek en fans is de Drafbaan DE perfecte locatie, de rijders zijn ten alle tijden te volgen vanaf de schitterende, onder architectuur gebouwde, tribune van de Drafbaan. De toegang tot de drafbaan en tribune is geheel gratis.
De gehele dag is het restaurant van de Drafbaan geopend voor koek en zopie, wedden op de renners kan helaas (nog) niet. Professioneel Trialrijder Patrick Smit zal in de ochtend een demonstratie geven van zijn kunsten op de fiets……spektakel gegarandeerd!

Inschrijven voor rijders kost € 15,- voor de gehele dag(alle drie de onderdelen incl. de ploegenachtervolging) inclusief pastaparty. Een KNWU basislidmaatschap is verplicht voor dit evenement en kan via de website van MTB-Noordwest worden aangeschaft.
Voor meer informatie: www.mtb-noordwest.nl. ”

DrafBike

Drafbike 2012