Bronzen plak voor Hans tijdens EK Duatlon Long Distance..

  • -

Hans Bader (Warmenhuizen) leverde vorige week een prachtige prestatie op zijn nieuwe Cervelo, hieronder zijn eigen verslag;

Misschien even leuk om de eerste wedstrijdervaringen met de Cervelo P2 te delen. Vorige week zondag 29 april was de eerste serieuze wedstrijdtest op de Cervelo P2 en wel meteen op de voor mij belangrijkste wedstrijd van het nog prille seizoen. In Horst aan de Maas (Noord Limburg) vond het open NK/EK long distance duathlon plaats. Aan de lange afstand deden 331 deelnemers mee uit 20 verschillende landen.
Deze zgn. Powerman bestaat uit eerst 15 km lopen, daarna 60 km fietsen en als afsluiter weer 7.5 km lopen.
In Noord Holland was het nog koud dat weekend maar in Limburg was het aangenaam met 19 graden celsius, bewolkt maar gelukkig droog weer, wel een wat hoge luchtvochtigheid.
Aan de afstelling van de Cervelo niets meer veranderd, alleen toch maar weer het oude vertrouwde tijdritzadel van Fizik erop gezet, bevalt mij toch het beste. Na een aantal trainingen ben ik nu goed gewend aan de zit en voelt het goed aan. Vorig jaar zakte ik een beetje door het ijs in Horst doordat ik met kramp in beide bovenbenen aan het laatste looponderdeel moest beginnen en dat resulteerde uiteindelijk in een tegenvallende
eindprestatie, een 105e plaats en geen podiumplaatsen in mijn agegroup (H45-49). Eindtijd toen 3uur22min.
Dus je begrijpt, ik was behoorlijk gebrand, en met die Cervelo onder mijn kont moest ik toch wat potjes kunnen breken. Vooraf ging ik voor binnen de 3uur10min, dat ligt binnen mijn mogelijkheden,
Het eerste looponderdeel een beetje met de rem erop gelopen maar al sneller dan vorig jaar in 54.30min Ik voelde mij nog prima en nu kon het echte werk beginnen op de fiets, ik zat al snel in een lekker ritme
maar zorgde ervoor niet te gek te doen want ik had immers geleerd van vorig jaar, nou dat ging prima nu, de fiets stuurt uitermate prettig door de bochten en komt weer snel op gang bij het aanzetten erna. Uiteindelijk 4 minuten sneller gefietst dan vorig jaar en precies 37 km/uur gemiddeld, heel netjes dus. Ook kwam ik voor mijn gevoel nog redelijk fris van de fiets, en het laatste looponderdeel is weliswaar heel zwaar maar ik zat niet kapot.

De finish kwam na 3 uur 7 minuten en 34 seconden. Maar liefst een kwartier sneller dan vorig jaar!!! En twee podium plaatsen in mijn agegroup, zilver op het NK en brons op het EK!!
Het feest werd compleet doordat onze dochter Silje bij de Powerkids t/m 6 jaar de duathlon won!! In Storm shirt!!
Uiteraard op een iets korter parcours, 350 meter lopen, 1 km fietsen en weer 350 meter lopen, wat een mooie afstand!
Al met al een super geslaagd sportweekend en een zeer goede wedstrijdtest met de Cervelo!

Met vriendelijk groeten
Hans Bader