Campagnolo 12 Speed, een grote stap voorwaarts!

  Afgelopen weekend heeft Campagnolo de volgende stap voorwaarts gezet met de introductie van twee compleet nieuwe groepsets. Onder de noemer ”MOVEMENT 12” introduceert Campagnolo nieuwe versies van zowel de Super Record als de Record groepen.

  Met bijna 85 jaar ervaring op zak maakt dat dit een fantastische samensmelting is geworden van innovatie, prestatie, ergonomie en design. De huidige 11 speed groepen blijven gewoon beschikbaar m.u.v. de 11 speed EPS disc groepen.

  De nieuwe groepen zijn beschikbaar in zowel velgrem als schijfrem uitvoering en elk component van de aandrijving is compleet vernieuwd met behoud van de Campagnolo DNA. Bij Campagnolo wielen kan gewoon gebruik worden gemaakt van de bestaande body voor de montage van de cassette. Daarmee passen de 12 speed groepen dus gewoon binnen de huidige 130mm, 135mm en 142mm inbouwbreedtes.

  Ergopowers

  De nieuwe ergopowers  hebben een aangepaste ergonomie om zich nog beter te vormen naar de natuurlijke positie van de hand. Uiteraard is de one lever – one action benadering behouden gebleven samen met de Ultra – Shift werking.Dit wil zeggen dat er per 5 kransen kan worden afschakelt en per 3 kransen kan worden opgeschakeld. Compleet nieuwe kabels maken het plaatje helemaal compleet. De kabels zijn dunner en hebben minder weerstand. Dit ook om interne bekabeling gemakkelijker te laten werken.

  De vorm van remhendel en de opschakel lepel is aangepast. De schakel lepel en de remhendel sluiten beter aan op elkaar en zijn gemakkelijker te bedienen. De positionering van de duimschakelaar is lichtjes aangepast om hier gemakkelijker bij te kunnen,
  zeker vanuit de beugel.

  Het tevens mogelijk om de afstand van de remhendel tot de stuurbocht aan te passen. Naast de standaard instelling en het vrij laten lopen van de rem, is het nu ook mogelijk om een tussenpositie in te stellen welke ervoor zorgt dat je ook met kleinere handen gemakkelijker bij de remhendel kan komen.

  Super Record disc 12 speed
  De disc shifter

  Achterderailleur

  De achterderailleur is vaak het middelpunt van de belangstelling en dat is in dit geval volledig terecht! Waar in de 2015 de groepen voor het eerst werden geïntroduceerd met de EMBRACE technologie, gaat deze derailleur een stapje verder met de 3D EMBRACE techniek. Dit houdt in dat de afstand tussen de kooi en krans een constante afstand blijft maar ook dat de positie van de derailleur ten opzichte van de montagebout niet veranderd tijdens het schakelen.
  sr-cambioretro-2019

  De derailleur is te gebruiken met de traditionele pad maar ook aan te passen voor frames met een ‘direct hanger’ (frame zonder een losse derailleurpad)

  12s campaganolo record

  Voorderailleur

  De voorderailleur is te trimmen per blad. Waar deze in het verleden enkel te trimmen viel op het kleine blad, is dit nu mogelijk op beide bladen. Zo kan je altijd de vrijloop van de ketting garanderen.

  re-deraglia-front-2019

  Cassette

  Er zijn twee nieuwe cassettes ontwikkeld om zo de optimale tussenstappen per schakelbeweging te kunnen garanderen, namelijk een 11 – 29 en een 11 – 32 cassette.  Zowel de Record als de Super Record  groep maakt gebruik van dezelfde cassette. Doordat er nu geen titanium meer wordt toegepast maar  een gehard staal, is de prijs wat vriendelijker geworden.De opbouw van elke cassette  is al volgt:
  11 – 29 : 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17 – 19 – 21 – 23 – 26 – 29
  11 – 32 : 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17 – 19 – 22 – 25 – 28 – 32

  11-32 campagnolo

  Ketting

  De 12 speed ketting biedt dezelfde betrouwbaarheid en duurzaamheid als onze beproefde 11 speed kettingen. Er kan tevens gebruik geworden gemaakt van dezelfde 11 speed kettingpons voor het installeren van de 12 speed ketting.

  Crankset

  Het meest in het oog springende onderdeel van de groepset is wederom drastisch onder handen  genomen.  Een meer aerodynamisch design met behoud van de universele steek.  Er wordt gebruikt  gemaakt van het Ultra  – Torque systeem waarbij de bevestigingsbout vanaf de non – drive side wordt  gemonteerd en er wordt vastgehouden aan de beproefde 8 bladbouten voor de montage van de twee  kettingbladen.

  De Super Record crank wijkt af van de Record versie door de toevoeging van carbon ondersteuning op de plaatsen waar de crank de meeste stress krijgt te verduren tijdens gebruik.  De cranksets zijn beschikbaar in 50 – 34 / 52 – 36 en 53 – 39. Qua lengtes is de crankset beschikbaar in  165mm / 170mm / 172,5mm en 175mm.

  Campagnolo Super Record Crankstel

  Remmen

  De velgrem is in twee versies beschikbaar: Eén voor een Direct Mount frame en de ‘klassieke’ variant. De Direct Mount is aangepast om krachtiger te kunnen remmen en heeft een lager gewicht als eindresultaat.  Beide remmen hebben ook meer ruimte voor brede banden. De in 2018 geïntroduceerde remklauwen en schijven blijven hetzelfde voor 2019.

  Campagnolo 2019 voorrem