Campagnolo Athena EPS electronisch schakelen..

  • -

Elektronisch schakelen van Campagnolo wordt uitgebreid met een nieuwe EPS 11-speedgroep: Athena EPS.

Nog geen jaar na de succesvolle introductie van Super Record EPS en Record EPS breidt Campagnolo de elektronische schakelfamilie uit met Athena EPS (Electronic Power Shift). Hiermee hebben nu 3 van de 4 Campagnolo 11-speedgroepen ook een elektronische variant.

Door het gebruik van andere materialen, aluminium in plaats van carbon, valt Athena EPS in een lagere prijsklasse. Dit maakt elektronisch schakelen voor een nog groter publiek toegankelijk.

De technologieën die worden gebruikt bij Super Record EPS en Record EPS, komen ook terug bij Athena EPS. Electronic Power Shift schakelt heel precies dankzij de correctie van de elektrische motor. Het systeem kan eenvoudig worden bediend.

De ergopowers liggen perfect in de hand vanwege de uitgekiende ergononomie en beschikken over Multi-Shift. Dit maakt het mogelijk om met één druk op de knop verschillende, of zelfs alle, versnellingen tegelijk op of af te schakelen.

De voorderailleur is hetzelfde vormgegeven als bij Super Record. Alleen de kooi is gemaakt van ander materiaal (aluminium legering in plaats van carbon).

Athena EPS bestaat uit de volgende onderdelen:

* Power Unit: batterij met elektronica
* Interface
* Voorderailleur met elektrische motor
* Achterderailleur met elektrische motor
* Set ergopowers
* Kabelset

Remmen, cranks, ketting en cassette zijn dezelfde als bij de mechanische groepen.

LET OP: De Athena-connectoren zijn anders dan die van Super Record en Record, deze componenten kunnen NIET onderling worden uitgewisseld. Een combinatie van Athena EPS met een Record-achterderailleur is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Campagnolo Athena EPS

Meer weten over electronisch schakelen van Campagnolo? Kijk hier