Daar is ie dan; de Cervélo Aspero gravelbike!

  De Cervélo Aspero gravelbike!
  Je kunt als fietsmerk al bijna niet meer zonder gravelbike, en het wachten was dan ook op wanneer de ontwerpers van Cervélo met iets moois zouden komen :-)
  Uitgangspunt bij de Cervélo Aspero is geweest dat deze gravelbike net zo wendbaar en “agressief” zou moeten sturen als hun racefietsen. Dt is gelukt door oa een wat steilere balhoofdhoek, tel daarhet lichte gewicht, en de mogelijkheid tot monteren van bijvoorbeeld 44mm banden (650B is ook mogelijk) bij op en je hebt één van de top gravelbikes op de huidige markt!
  aspero_burg_org_force_profile_final
  Trailmixer
  Maar wat als je nu net wat minder “wedstrijdrijder” bent en toch gebruik wilt maken van deze prachtige fiets? Geen probleem, Cervélo heeft daarvoor de Trailmixer bedacht, een soort bus in de voorvork die je door om te draaien de positie van het wiel en dus de vorksprong veranderd. Hierdoor wordt het stuur/rijgedrag van de fiets een stuk rustiger. Slim!

  aspero-olive_dune_details_12-1

   

  Een paar technische details
  Uiteraard is de Cervélo Aspero uitgevoerd met schijfremmen, ook heeft ook de bekende (mooie) interne kabelgeleiding. Je kan de fiets zowel met 1 of 2 voorbladen rijden en eventueel een dropper post (zadelpen die op afstand kan zakken) is ook mogelijk. Zoals al eerder genoemd passen er banden tot 44 millimeter in het frame, en ook 650b wielen is een optie.

   

  aspero-burg_org_details_54

   

  Prijzen
  En dan de prijzen. De Cervélo Aspero kost afgemonteerd met Sram Force eTap AXS €5.999 euro, met Shimano GRX  €3.999 en met  Sram Apex 1X  €2.999 euro. De frameset kost 2.499 euro.

  Wil je nog meer (technische) info over de Cervélo Aspero? Deze vindt je hier, op de site van Cervélo. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons in de winkel!

   

  aspero-olive_dune_details_99

  aspero-burg_org_details_02

  aspero-teal_details_73

  aspero_olive_dune_sram-force_rear_3_4