De Italiaanse Cervelo ervaringen van Bas…

  • -

Bas heeft zijn eerste ervaringen met zijn nieuwe, speciaal door ons opgebouwde Cervelo er inmiddels opzitten. Hieronder zijn uitgebreide verslag:

Wat een geweldige klassiekers gereden, echt aanraders. Wel heel veel regen gehad, maar doordat het niet echt koud was viel het mee.

Milaan – San Remo (zo. 5-6)
’s ochtends om 7 uur gestart. Iedereen ging gelijk volle bak van start, we stonden helaas helemaal achteraan dus ik moest eerst een uurtje mensen inhalen om in een goede groep te komen, uiteindelijk gevonden. Na een kwartier ging het al regenen, en niet een beetje, bakken uit de hemel.

In de groep hadden we een motor voorrop en konden we alle kruispunten volgas over, rood werd genegeerd en rotondes werden links en rechtsom genomen, net tour de france, geweldig. Na 120km hadden we tegen de 38 km/u gemiddeld gereden, dus dat schoot lekker op! Toen begon de eerste klim (Passo del Turchino), niet al te stijl dus lekker omhoog gereden, het werd toen ook mooi weer, droog en warm. Bovenop de berg stond le champion (na 145km), bidonnen gevuld en 2 krentenbrood mee. De afdaling was mooi maar erg druk, op een gegeven moment zie je de middelandse zee verschijnen. Dan moet je nog 150km langs de kust, ik zat in een goede groep en de wind was gunstig.

Na 240km begonnen de eerste tekenen van vermoeidheid, en ook kwamen de serieuzere capo’s (heuvels) om de hoek kijken. Na 250km de bidonnen nog bijgevuld. Na 280km begon de Cipressa, klim van 6km (gem 4%), onderaan begon het weer te regenen, bovenop hadden we stortregen en onweer, niet normaal. In de afdaling reed ik lek, f*ck. Het water stond in mn buitenband met wisselen. Toen weer door, toch wel koud gekregen, regenjas aangedaan. Ik kwam niet meer in mn ritme, dus de laatste 15km was ploeteren. Vlak voor het einde de grote Poggio, 4km klimmen, gem 4%. Overleven, de afdaling was erg nat, het water stroomde naar beneden. Toen de finish! 302km(inc. 10km naar start), 9u25, 32 km/u gemiddeld, 1600hm, hf 148, 1500 deelnemers, 2de van onze groep. Legendarisch!

Helaas reden we zonder chip, le champion kreeg anders de startnummers niet omdat we geen gezondheidsverklaring hadden ingevuld. Jammer, toch nog maar weer een keer heen dan…………

Ronde van Lombardije (di. 7-6)
We startten ’s ochtends om 7 uur met ongeveer 60 deelnemers. Het was droog en na 5km begon de eerste serieuze klim, er vormden zich gelijk een aantal groepen. Rustig aan begonnen, 3 mensen reden weg en wij hadden een groep van 8. Na 50km kwam de eerste echt klim, de Paso di Valcava. Ging nog niet soepel, moest wat mensen laten gaan, maar ging steeds beter (8e boven). Bidonnen gevuld en begonnen aan de vrij linke afdaling, slechte weg, ardennen achtig, voor me ging iemand de berm in. In de afdaling een aantal mensen kwijt geraakt, met zn 3en bleven we over. Toen helaas verkeerd gereden, na een half uur een hergroepering van de 8. Na 3,5 uur ging het weer regenen, met bakken uit de hemel, dit zou tot het einde doorgaan.

Na 140km kregen we de klim Madonna del Ghisallo, pittige klim, ik raakte steeds beter in vorm en kwam als eerste van de groep boven (8 min. achter de `kopgroep` van twee). Bovenop bidonnen bijgevuld, hergroepeerd en de zeiknatte afdaling in : 2 remmen vol inknijpen en niet tot stilstand komen……..gelukkig hoef je met fietsen niet stil te staan. Ik was goed in vorm, ook het afdalen ging super! Een aantal hadden moeite met het tempo, walter en ik waren de sterkste van de groep, en na overleg hadden we besloten met zn 8en samen te blijven, ook vanwege het slechte weer. Samen naar het einde gereden, zaten nog een paar leuke klimmen in maar niet echt hoog. Na 220km met 3 man gefinished, samen als 3e binnen. Mooie tocht, zonde van het weer, daardoor niet echt van de omgeving genoten.

220km, 3800 hoogtemeters, hf 148, 26 km/u gemiddeld.

Geweldige ervaring! Zeer tevreden over de Cervelo. Klassieker 4 en 5 voor het brevet gereden, nog 8 te gaan…………..

Groet, Bas.