De nieuwe SIS Beta Fuel

  Zelf rijden we er al een tijdje mee, maar nu zijn alle soorten SIS Beta Fuel sportvoeding bij ons in de winkel en in de webshop verkrijgbaar!

  Wat is het?
  Met de nieuwste versie van SIS Beta Fuel sportvoeding kan je meer koolhydraten opnemen. Maar dat is niet het enige; Je lichaam neemt de voeding op in minder tijd en zonder dat je er een vol gevoel van krijgt. Meer energie dus aan het einde van je lange rit of wedstrijd! Beta Fuel is ideaal voor alle ritten vanaf 2 uur.

  Snelheid is tijdens inspanning de beperkende factor bij de opname/verbranding van koolhydraten. SIS, Science in Sport, gebruikt een bijzondere verhouding van maltodextrine en fructose bij alle Beta Fuel producten om de voedingsstoffen sneller op te kunnen nemen. Hierdoor wordt niet alleen de opname van koolhydraten tijdens het sporten geoptimaliseerd, ook worden maag-darmproblemen tot een minimum beperkt.

  Hoe werkt Beta Fuel?
  Verschillende soorten koolhydraten hebben verschillende manieren om glucose van de darm naar het bloed te transporteren, waarbij de maximale snelheid van een enkele koolhydraatbron zoals maltodextrine ongeveer 60 g per uur is. Fructose heeft een andere transporteur dan glucose, een formulering met twee bronnen zorgt voor een grotere afgifte van koolhydraten aan onze spieren tijdens het sporten, waardoor we meer koolhydraten kunnen gebruiken. Beta Fuel werkt zo goed doordat deze twee verschillende vormen van koolhydraten tegelijkertijd kunnen worden opgenomen.

  beukers-milremo-jos-sis

  Wat is er nieuw?
  De nieuwe reeks Beta Fuel-producten heeft een geoptimaliseerde verhouding van maltodextrine en fructose. De vorige versie gebruikte een verhouding van 2:1, terwijl het nieuwe bereik 1:0,8 is.

  Het is bewezen dat de nieuwe verhouding:
  *de totale exogene koolhydraatoxidatie met 17% verbeterd
  *het gemiddelde vermogen tijdens 10 maximale sprintinspanningen met 3% verbeterd
  *het percentage ingenomen koolhydraten van 62% (oude 2:1) naar 74% (1:0,8) verhoogd
  *nóg minder maagproblemen in vergelijking met de 2:1-verhouding

  Voor wie is het?
  Er wordt aangeraden om tijdens duurtraining (langer dan 2-2,5 uur) 80-120 g koolhydraten per uur te consumeren om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en vermoeidheid te voorkomen. De nieuwe Beta Fuel is een prestatieoplossing voor elke duursporter die het maximale wilt halen uit  trainingen/evenementen van meer dan 2 uur.

  Over de Beta Fuel Producten
  Deze unieke reeks producten zijn allemaal natuurlijk gearomatiseerd en kunnen in combinatie worden gebruikt om de prestaties tijdens duurtraining te optimaliseren.

  Sis beta fuel chew

  Beta Fuel poeder
  De nieuwe Beta Fuel-poederoplossing bevat 80 g koolhydraten in deze verhouding van 1: 0,8, in een neutrale pH-formule die nog steeds het kenmerkende isotone formaat behoudt om maagproblemen te minimaliseren.

  Hoe te gebruiken
  Meng een portie (82 g) met 500-600 ml water en drink met tussenpozen van 20 minuten tijdens langdurige uithoudingsoefeningen om aan uw brandstofbehoeften te voldoen. Meng met 600 ml water om Beta Fuel isotoon te maken.

  Beta Fuel Gels
  De Beta Fuel-gel bevat 40g koolhydraten, ook in de verhouding van 1:0,8 van maltodextrine tot fructose.

  De Beta Fuel-gel met nootropics bevat ook 40g koolhydraten, maar met cognitief versterkende nootropic-verbindingen die je die mentale lift geven die je misschien nodig hebt, vooral in de laatste fasen van de inspanning.

  De Beta Fuel-gel met noötropica bevat 1 g van het aminozuur L-taurine, 250 mg Cognizin® om het reactievermogen te verbeteren en ook 200 mg cafeïne met 200 mg L-theanine, het aminozuur waarvan is aangetoond dat het gevoel van ‘gejaagdheid’ vermindert. Die je soms door cafeïne kunt ervaren, terwijl het toch de alertheid verhoogd.

  Hoe te gebruiken
  Consumeer de Beta Fuel Gels tijdens langdurige trainingen om aan je voedings/brandstofvraag te voldoen.

  Voor de Beta Fuel met Nootropics Gel raden we aan om de nootropic gel te consumeren tijdens de laatste fasen van je training en 60 minuten voordat je wilt profiteren van het prestatie-effect, met een maximum van één portie per dag.

  Beta Fuel Chews
  Deze chew snacks hebben een uniek formaat voor SiS, omdat ze heel gemakkelijk te consumeren zijn en vasthouden aan de essentiële verhouding van 1:0,8 maltodextrine tot fructose, met 46 g koolhydraten (7 g per chew snack).

  Hoe te gebruiken
  Consumeer de Beta Fuel Chews tijdens langdurige trainingen om aan je voedings/brandstofvraag te voldoen.

  Voeding strategie   – evenement van 2 uur
  80-120 g koolhydraten per uur 80g per bidon (2 bidonnen)
  46 g Beta Fuel chews
  40g Beta Fuel Gel + Nootropics Totaal koolhydraten: 240g

   

  sis_-_beta_fuel_fuelling_guide_-_2_hours_-_eng

  Voeding strategie – evenement van 3 uur
  80-120 g koolhydraten per uur 80g per bidon  (2 bidonnen)
  2 x 46g Beta Fuel Chews
  40g Beta Fuel Gel
  40g Beta Fuel Gel + Nootropics
  Totaal koolhydraten: 332gsis_-_beta_fuel_fuelling_guide_-_3_hours_-_eng

  Voeding strategie – evenement van 4 uur
  80-120 g koolhydraten per uur 80g per bidon(3 bidonnen)
  2 x 46g Beta Fuel Chews (92g)
  40g Beta Fuel Gel
  40g Beta Fuel Gel + Nootropics
  Totaal koolhydraten: 412gsis_-_beta_fuel_fuelling_guide_-_4_hours_-_eng

  Test de SIS Beta Fuel wel altijd eerst in trainingen want het kan het even duren voordat je lichaam zich aangepast heeft aan het gebruik van deze hoeveelheid koolhydraten. Ook kan de optimale hoeveelheid per uur enigszins variëren van persoon tot persoon.