Egmond-Pier-Egmond Afgelast!!!

  • -

Strandrace Egmond-Pier-Egmond is afgelast

De Egmond-Pier-Egmond mountainbikerace die vanmiddag 13.00 uur van start zou gaan is afgelast. In samenspraak met de Gemeente Bergen is besloten dat het helaas niet meer verantwoord is om deze race te laten plaatsvinden vanwege de ineens sterk verslechterende weersomstandigheden die voorspeld worden.

Het KNMI heeft vrijdagavond een voorwaarschuwing extreem weer afgegeven. In het hele land wordt zware sneeuwneerslag voorspeld in combinatie met een krachtige noordoostenwind en een grote kans op het ontstaan van sneeuwduinen. Door de wind wordt er een gevoelstemperatuur voorspeld van – 15 graden. Doordat de waarschuwing op nationaal niveau is opgeschaald naar een formele voorwaarschuwing acht de organisatie het niet meer verantwoord om dit evenement te kunnen laten plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers, toeschouwers en ook vrijwilligers zou in gevaar kunnen komen, de organisatie wil daarin geen risico’s nemen.

Op zondag 10 januari staat de 38e PWN Egmond Halve Marathon gepland, waarvoor ruim 17.500 mensen zich hebben ingeschreven. Vanmiddag om 13.00 uur zal definitief bekend worden gemaakt of deze wedstrijd door kan gaan.

——————————————————————————–

Voor meer informatie over Egmond-Pier-Egmond kunt u contact opnemen met egmondpieregmond@lechampion.nl of kijken op www.egmondpieregmond.nl.

Stichting Sportevenementen Le Champion, Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar
Bezoekadres: Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar (openingstijden: 8.30 – 17.00 uur van maandag t/m vrijdag)

Telefoon: 072-5338136, Fax: 072-5339398, E-Mail: info@lechampion.nl
Website: www.egmondpieregmond.nl en www.lechampion.nl