Tips & Tricks || Egmond – Pier – Egmond Strandtips 2

  Volgende week nemen we je mee op het parcours, maar vandaag eerst de tweede editie van de Egmond – Pier – Egmond strandtips! Met deze keer Tips & Tricks; Voeding, De Start, Kleding en Onderhoud van je fiets.

  Heb je de blog van afgelopen weekend gemist?  Daarin schreven we over Materiaal Banden & Banden Spanning.

  Voeding

  Als we het hier wetenschappelijk gaan onderbouwen ben je morgen nog aan het lezen 😉 Dus… In het kort: Voeding voor, tijdens en na Egmond-Pier-Egmond!

  Voor
  Op de dag van de wedstrijd is het verstandig om makkelijk verteerbare koolhydraten te eten met weinig vetten. Zoals bijvoorbeeld pasta, brood, pannenkoeken, fruit en ontbijtkoek. De laatste echte maaltijd kan je het best 3 uur van te voren nemen omdat je lichaam voor het verteren van eten ongeveer 2 tot 3 uur nodig heeft. Heb je toch nog honger? Dan is bijvoorbeeld een sportreep van Named altijd handig om bij je te hebben. Regelmatig drinken is ook belangrijk; Het lichaam heeft om eten te verteren ook vocht nodig en zorgt voor een goede spierfunctie.

  Tijdens
  Ook tijdens de wedstrijd is het belangrijk om te drinken, zelfs als je geen dorst hebt! Drink daarom op punten die je vooraf al hebt bepaald. Bijvoorbeeld halverwege de heenweg, op het stuk asfalt bij het keerpunt en halverwege de terugweg. Voor het laatste stuk kan een gel nog helpen voor extra energie. Maar ook dorstlesser waar magnesium in zit kan helpen om kramp te voorkomen.

  Na
  Als je over de finish bent gekomen kan je het best binnen een uur wat eten en drinken.Dan nemen je spieren namelijk het makkelijkst voedingsstoffen op. Een speciale’ Recovery Drink’ is ideaal, maar bijvoorbeeld (warme) chocomelk werkt ook erg goed door de eiwitten, koolhydraten en het vocht.

  Named Sportvoeding Beukers

  Kleding & de Start

  Wil je de tijd van je buurman of collega’s verbeteren? Dan kan je bij de start meteen veel verschil maken. Verken de eerste meters zodat je weet wanneer de bochten komen. Zorg voor een goede warming-up en ga, als het lukt, voor in het startvak staan.

  Dan heb je gelijk de eerste meters al te pakken en is de kans veel groter dat je in een sneller groepje terecht komt. In plaats van alles alleen, of alleen op kop rijden kan je dan samenwerken voor een nog snellere tijd. Aan vroeg in het startvak staan zit alleen wel een nadeel: Het kan koud zijn.. Heb je niemand aan de kant staan die eventueel je jasje aan kan pakken? Zorg dan voor een dun regen- of windjack die je in je achterzak kan stoppen of, jawel, een vuilniszak! Knip er 2 gaten voor je armen in, één voor je hoofd et voilà!

  Een andere optie is natuurlijk veel kleding aantrekken, maar tijdens de race moet je jezelf natuurlijk niet ‘opblazen’ doordat je het te warm krijgt. Zorg dus dat je goede kleding aan hebt, begin bijvoorbeeld met een Craft Ondershirt, zodat je warm en droog blijft doordat het vocht doorgevoerd word naar de volgende laag. Daarna een shirt met lange mouwen met daar overheen eventueel nog een body om het winddicht te maken. Word het wel te warm, kun je deze altijd weer achter in je zak doen.

  Wat natuurlijk ook belangrijk is is een paar warme handschoenen, goede sokken en overschoenen. De dames bij ons in de winkel weten hier alles vanaf en helpen je graag aan de perfecte kleding!

  Is het echt koud en is de kans op regen groot? Gebruik dan Born Protect Extra, een sterke balsem die de slecht doorbloede lichaamsdelen extra beschermd.

  egmond-tips1

  Onderhoud

  De combinatie van zoutwater en draaiende onderdelen is niet ideaal. Daarom is het schoonmaken van je fiets erg belangrijk en hoeft echt niet lang te duren. Binnen een half uur is je fiets weer zoutvrij en helemaal netjes.

  Het is al weer even terug dat Sem het Beukers-Team verliet, maar we zijn er zeker van dat hij nog steeds onze manier van schoonmaken gebruikt 😉 Bekijk hieronder hoe wij onze strandbikes onderhouden in deze video uit 2015:

  Heb je nog vragen? Kom eens een keer langs in onze werkplaats, of ga mee mee de volgende Egmond Training. De mannen leggen je graag alles uit!


  Geschreven door Roy Beukers op 27-12-2018