Fietstoertocht Wierings Mooiste 40 en 100 km

  • -

Zondag 24 juni organiseert Sport Nu Westerland i.s.m. dorpsfeest Westerland voor de 2e keer de fietstoertocht Wierings Mooiste. Het is een toertocht met een recreatief én een sportief karakter. De tocht kent 2 afstanden, 40 en 100 km., beide volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De start en finish is in Westerland.

Deze unieke fietstocht zal u meevoeren langs de meest mooie plekjes op het voormalig eiland Wieringen en door de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. U maakt kennis met vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen. Tevens doet u de vissershaven van Den Oever aan met zijn prachtige vissersvloot. De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de afsluitdijk. Beide afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland met finish op het terrein van het dorpsfeest waar op dat moment ook de Boerenlandfair wordt gehouden. Daar kunt u een blijvende herinnering in ontvangst nemen.

Voorinschrijven voor deze tocht kan op de website t/m 17 juni, u krijgt dan 2,= korting p.p.. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. 

Voor meer informatie en voorinschrijven ga je naar http://www.sport-nu.nl/evenementen/