Goede prestaties tijdens Strandrace…..

  • -

 

Twee november 2008 staat weer in de boeken als een gedenkwaardige dag. Een record aantal van 435 ingeschreven deelnemers en nagenoeg ideale omstandigheden.
De weergoden waren Beachbiking Nederland weer goed gezind. Van de beloofde windkracht drie uit het oosten en de buien bleek niets. Het werd een zonnige dag met een zeer matige wind en een uitstekend strand.
Ramses Bekkenk liet ook deze editie weer zien over bijzonder talent te beschikken voor het lange werk. Ondanks een aflopende band, die af en toe moest worden bijgepompt, wist hij zich los te rijden van zijn concurrenten Rood en den Brabander. Rood moest afhaken na twee lekke banden, maar kwam aan het eind van de race nog sterk terug met een tweede plek als gevolg. Den Brabander was leeg en moest zich ver terug laten zakken. Good old Ed Scholte wist zich lange tijd verstopt te houden in het derde pelotonnetje, om vanaf de Hondsbossche Zeewering aan een enorme eindsprint te beginnen. Een derde plaats was de beloning voor een zeer tactisch gereden race. (overgenomen van www.beachbiking.nl )

Kijk hier voor een verslag op RTV NH, waar Frans volop in beeld is

Kijk hier voor foto’s van Erik Boschman