Rijden op een gravelbike; je avontuur begint waar de verharde weg ophoudt!

  (13-04-2021)

  Het rijden op gravelwegen op je gravelbike is aan een snelle opmars bezig. Het is een populaire manier om tijd in het zadel door te brengen en daar is een goede reden voor. Er is namelijk nog heel veel onbekend terrein te verkennen (ook bij je in de buurt), het is afwisselender dan het rijden op asfaltwegen, er is veel minder verkeer en iedereen kan het doen!

  Wat is een gravelbike?
  Gravelbikes zijn veelzijdige fietsen die geschikt zijn voor het rijden op verschillende soorten ondergrond. Je kunt er probleemloos mee omschakelen tussen verharde wegen en onverharde paden. Ze zijn een ideale keuze op dagen wanneer je niet weet waar je rit naartoe zal gaan.

  De meeste Gravelbikes hebben een racestuur wat ietsje breder uitloopt (voor meer controle) en de comfortabele geometrie van een endurance racefiets. Verder zijn ze voorzien van banden die wat breedte aangaat tussen een racefiets en een mountainbike inzitten. Bredere banden zorgen voor meer comfort en grip op een zachtere ondergrond. Vandaar dat je ook prima kunt “Gravellen” op een Strandbike.
  Fietsen die speciaal ontworpen zijn voor gravelrijden, hebben ook meer bevestigingspunten waardoor je meer spullen en water kunt meenemen. Zo kun je langere ritten maken met alle noodzakelijkheden aan boord.
  Meer weten over de mogelijkheden van een Gravelbike? Maak een afspraak voor uitgebreide uitleg bij ons in de winkel!
  Hieronder enkele modellen die je op dit moment “live” kunt bewonderen:

  Bianchi Arcadex Grx 600

  Bianchi Arcadex GRX600 (carbon, €2771.00)

  .

  Cervelo Aspero Shimano GRX Gravel bikeCervelo Aspero 650B (carbon €3999.00)

  .
  gravel bike storm Storm Conmarant (carbon €3399.00)

  .

  Cervelo Aspero

  Cervelo Aspero GRX (carbon €3099.00)

  .

  Cannondale TopstoneCannondale Topstone 5 (carbon €2999.00)

  .
  arcadex bianchi gravel bike

  Bianchi Arcadex GRX600 (carbon €2771.00)

   

  .

  Elke Gravelbike is bij aflevering volledig volgens meting afgesteld en compleet gemaakt met oa bidonhouders en (spd) pedalen.