Help Schoorl uit de brand!

  • -

MTB-Noordwest heeft je hulp nodig! Voor het derde jaar op rij is MTB-Noordwest in de race voor een substantiële funding van de EOCA. De EOCA is een groep van Europese outdoor bedrijven die een fonds gecreëerd hebben waarmee ze jaarlijks projecten steunen met een sportieve, natuurgerichte insteek.

Alweer?
De nieuw te realiseren mountainbikeroute van Schoorl is als project ingediend en is inmiddels door de jury-ronde. Nu is het aan jullie om te gaan stemmen voor de projecten, natuurlijk stemmen wij op de nieuwe mountainbike route! Nu denk je vast dat is mij eerder gevraagd. Dat klopt, de afgelopen 2 jaar werd het doel in de publieke stemronde net niet gehaald. Steeds scheelde het maar zeer weinig, dat laten we dit jaar toch niet gebeuren?

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.

Nu
De route van Schoorl is de afgelopen weken ingrijpend veranderd, als gevolg van de branden in 2011 heeft Staatsbosbeheer een groot gedeelte van het bos moeten kappen. Vanuit Europese wetgeving (Natura2000) hebben stuifduinen een uitbreidingsprioriteit, kortom dit gekapte gebied wordt een stuifduinen landschap waarin paden niet gewenst zijn. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft MTB-Noordwest een goed alternatief ontworpen in een ander gedeelte van de Schoorlse duinen. Van de huidige 15km mountainbikeroute zal zo’n 7km komen te vervallen. Een nieuw stuk van ±12km is ontworpen en als alles goed verloopt eind 2013 te realiseren. Op dit moment is MTB Noordwest bezig met het ontwerpen van een tweede route van ±10km in het Noordelijk deel van de Schoorlse duinen.

Uiteindelijk komt de route dan op zo’n 30km uit.

Straks
Dat klinkt natuurlijk erg goed, er is echter één maar… omdat Staatsbosbeheer Schoorl geen geld meer krijgt voor het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes en ruiterpaden zullen deze groepen het onderhoud en uitbreidingen zelf moeten financieren.
Om de route duurzaam aan te leggen is er geld nodig, veel geld. Helaas is een pad harken en gaan fietsen niet meer voldoende voor een route die ruim 60.000 keer per jaar gebruikt word. Uiteraard is er al geld verkregen via onze donateurs, partners en sponsors, alleen is dat nog niet voldoende voor de mooie en duurzame plannen die er zijn.

Stem nu alsjeblieft!
Kortom; Stem voor het project ‘Mountainbike Trail Schoorlse Duinen’ en zorg ervoor dat we sportief kunnen blijven genieten van de mooiste mountainbikeroute in Nederland, die met jullie stem hopelijk binnenkort verlengd kan worden! (stemmen kan tot en met 28 maart!)

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.

Stemmen kan vanaf iedere computer, tablet of smartphone in je omgeving. Deel dit bericht via Facebook, Twitter, en andere social media en ‘Help Schoorl uit de brand!’