Het 15e Beukers Bike Weekend op zaterdag 17 & zondag 18 november

  • -

Alweer voor het 15e jaar wordt er op zaterdag 17 en zondag 18 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor Noord-Holland omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands.
Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Koga, Open, Giant, Colnago, Scott, GT, Van Nicholas (titanium fietsen) en Cervelo zijn er met veel 2013 fietsen, maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo, Sram en Rock Shox(de nieuwste onderdelen), Bryton en Mio (fietsnavigatie) Lezyne, Tifosi (fietsbrillen), Rotor en Tacx zijn aanwezig.

Elektronica is niet meer weg te denken op de fiets…
Elektronische schakelgroepen van Shimano en Campagnolo zijn inmiddels volop verkrijgbaar en op de show is de tiptoetsbediening in de praktijk te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd en de merken Bryton en Mio zijn aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. Nieuw is het onderling communiceren op de fiets via bluetooth. Met een onderling bereik van 400 meter kun je met de HIOD onderweg je ervaring delen, muziek afspelen en telefoneren met 2 handen aan het stuur! Te bewonderen én te testen op de show.

29’ers, mountainbikes met grote wielen, zijn definitief doorgebroken
De theoretische voordelen van een 29’er (grotere wielen dan tot nu toe gebruikelijk) spreken elke mountainbiker aan. Meer comfort en grip, maar ook een lagere rolweerstand. In 2012 zijn deze fietsen dan ook definitief in Nederland doorgebroken en tijdens het Beukers Bike Weekend zie je deze nieuwe trend in vele uitvoeringen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zeer exclusieve merk Open, verkrijgbaar bij slechts 2 dealers in Nederland!

Mountainbike wedstrijd
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 10e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de funklasse, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

De wielercoaches van Robic testen je conditie!
Robic is gespecialiseerd in het begeleiden van tour- en wedstrijdfietsers en hebben veel ervaring met inspanningstesten. Tijdens het Beukers Bike Weekend kun je een mini test doen, en zo een aardige indicatie van je conditie krijgen. Uiteraard kun je ook terecht met alle vragen over fietstraining.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend!
Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op:
ZATERDAG 17 & ZONDAG 18 NOVEMBER
Beide dagen geopend van 10.00-17.00 TOEGANG GRATIS
De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde

Kijk voor alle informatie en de video van de aankondiging op www.beukersbikeweekend.nl

Beukers Bike Weekend 2012