Internationale Bianchi 2020 dealerbijeenkomst in Italië 🇮🇹😎

  Marcel en Monique bezoeken de internationale Bianchi 2020 dealer bijeenkomst in Italië 🇮🇹😎

  De periode dat fietsmerken en andere leveranciers hun introducties en dealershows houden is weer aangebroken. Om een zo mooi mogelijk assortiment samen te stellen voor 2020 proberen we die zoveel mogelijk te bezoeken. Vaak zijn die in Nederland maar het worden toch ook steeds internationale bijeenkomsten. En als er dan een uitnodiging van Bianchi binnenkomt om naar Italië te komen, dan wordt daar niet lang over nagedacht 😉.
  Wel een flitsbezoek (zondagochtend heen en maandag avond weer terug) maar dat mocht de pret niet drukken.

  Op Schiphol kwamen we oa onze collega’s Roel en Sandra (De Haan Wielersport) al tegen en na een korte en prima vlucht landden we op Malpensa, net buiten Milaan. Daar stond de privechauffeur van Bianchi ons al op te wachten dus gingen we in één ruk met een minibusje richting een verbouwde wijnboerderij in Colombaro di Cortefranca. Prachtig gelegen tegen een berg en niet ver van “Lago d’ Iseo”.

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-36-42

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-37-49

  Inchecken, een echte Italiaanse lunch, natuurlijk espresso en door naar de 2020 productpresentatie! Duidelijke uitleg over de toekomstplannen en de mooie lijn nieuwe modellen door Björn van Bianchi, en waar nodig werd dat nog aangevuld door Italiaanse technici. Die dat deden in best goed Engels met een mooi Italiaans accent 😀.

  Bianchi Presentatie 2020

  Te merken is dat er veelvuldig overleg is met het professionele Jumbo-Visma team wat succesvol op Bianchi fietsen rijdt. Veel van hun bevindingen worden in de fabriek dan ook nog eens in het testlab onder de loep genomen. Blijkt dat het wat toe kan voegen aan de “normale” collectie, dan gebeurt dit en profiteert de “normale” Bianchi koper er uiteindelijk ook van!
  Leuk “weetje” is trouwens dat voor de renners van de ploeg elk frame apart getest wordt op stijfheid en gewicht. Doordat er in elk carbon frame toch behoorlijk wat handwerk zit kan hier verschil in zitten.

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-39-11

  Dan wat “highlights”!
  Mooi te zien dat er een nieuwe Infinito komt, de XE Disc. Zelf vindt Bianchi dit een endurance bike die tegen race aanzit en qua geometrie en maatvoering klopt dit ook. Een mooie interne kabeldoorvoer (ook voor de achterrem), wordt geleverd met 28mm banden maar kan ook 32mm aan. Maar wat ook opviel aan deze scherp geprijsde fiets was de erg mooie kleur glanzend zwart met titaniumgrijs. Wel moeten we nog even geduld hebben om deze te kunnen laten zien in de winkel, dat wordt eind September.

  Bianchi Infintio XE Disc

  Niet helemaal nieuw, want al enkele weken leverbaar, is de Sprint Disc. Een echte racegeometrie, stijf en ook goed qua aerodynamica. Tel daar nog de mogelijkheid tot monteren van 28 of 32mm banden bij op en dit zou zomaar eens een populaire fiets kunnen worden voor de jonge wielrenner!

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-40-29

  Ook op MTB gebied best groot nieuws, er komt een compleet nieuwe Methanol CV FS (100mm veerweg voor en achter) en FST (100mm achter en 120mm voor) aan! Een echte Cross Country geometrie, een 68graden balhoofd en oa een kortere achtervork maken deze een stuk agressiever en wendbaarder dan zijn voorganger.
  Goedkoop zijn ze echter niet, maar kan ook eigenlijk niet anders omdat er een Toplevel frame op alle modellen gebruikt wordt. Bij andere merken zien we dit nog wel eens anders. Ook voor deze fietsen moeten we nog even geduld hebben, zoals het er nu naar uit ziet worden in november de eerste geleverd.

  Bianchi Methanol CV FS Full Suspension Mountainbike

  Inmiddels vonden wij het hoog tijd om de fietsen “live” te bewonderen, maar dat gaat in Italië toch wat anders; piano piano (rustig aan), eerst maar weer een keertje langs de barista voor een koffie 😃. Maar eenmaal in de showroom konden we de nieuwe designs, kleuren en frames bekijken en vasthouden, dat was smullen zeg!

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-41-27

  De volgende ochtend was het zaak er vroeg bij te zijn; er waren niet al te veel testfietsen en we hadden fietskleding mee natuurlijk. Dus na een lekker zoet Italiaans ontbijt (je moet goed stapelen 😉) vertrok Marcel met een groep mannen op een Oltre XR4 Disc voor een rondje terwijl Monique samen met Sandra het dorp onveilig ging maken op een E-Bike.
  Met een temperatuur van 30graden, een lange klim van meer dan 15% en enkele collega’s die op een E-racefiets mee waren werd het een kort maar pittig ritje voor Marcel 😂. De koffiestop langs het meer maakte trouwens weer een hoop goed.

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-42-00

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-42-27

  Na wederom een prima verzorgde lunch zat het Bianchi weekend er dan toch al weer op en werd de terugreis aanvaard. Maar niet voordat we nog even het dorp bezocht hadden voor een echt Italiaans schepijsje!

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-42-52

  Björn, Maurice, collega’s en de hele Bianchi crew bedankt voor een goed verzorgde en informatieve dagen, die ook nog eens gezellig waren!

  #RideBianchi  !

   

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-44-35

  img_3480

  schermafbeelding-2019-07-02-om-10-43-25