Introductie Mavic K10 wielset….

  • -

Het Franse merk Mavic is bij bijna iedere fietser wel bekend als wielenmerk. Het bedrijf was in 1934 de eerste die aluminium velgen produceerde.
Vanaf 1994 maakte het Franse bedrijf ook complete wielen. Zo konden ze meer controle houden over de kwaliteit van hun oorspronkelijke product.
Spaken en naven hebben namelijk nogal wat invloed op de eigenschappen van een wiel waar de Mavic velg dan onderdeel van uit gaat maken. Voor het merk is er dan ook maar een logische vervolg stap.

Vanaf 2010 zal Mavic beginnen met het completeren van zijn wielen met een eigen buitenband. In eerste instantie op een speciaal gelimiteerd jubileum wiel, de K10. In 2010 bestaat de Mavic Ksyrium namelijk 10 jaar en het leek de wielenbouwers een goed idee dit feit te vieren met de komst van speciaal wiel met een nieuw product. Na deze speciale serie zal Mavic langzaam al zijn wielen voorzien van een eigen band. In eerste instantie zal dit gaan om banden voor op de weg, maar ook voor de mountainbikebanden zijn plannen.

De banden zullen dan aangepast worden op het gebied waarvoor de wielset bedoeld is. Door eigen banden te ontwikkelen, hoopt Mavic de kwaliteit van de wielen verder te verbeteren. Bekend is bijvoorbeeld dat opgepompte banden de spanning op de spaken vermindert. Per gebruikte band kan dat verschillen. Monteer je altijd dezelfde (eigen) band weet je precies wat de invloed is. Hierdoor kun je het wiel optimaliseren.
De nieuwe Mavic K10 wiel-band systeem weegt 2100 gram (dus inclusief banden). De dual compound K10 banden hebben een 290 TPI casing en een polycotton/kevlar brekerlaag. De wielen hebben Zicral spaken, ISM3d velgen & Titanium snelsluiting.
De prijs van deze gelimiteerde wiel/banden set en wieltassen zal € 990,- zijn.

Vanaf nu bij ons te bestellen, wees er snel bij er wordt maar eenmalig een gelimiteerd aantal K10 wielen gemaakt, en op is op!
Levering zal zijn begin Februari 2010.