Kai Reus aanwezig op Beukers Bike Weekend!

  • -

Wielerprofessional Kai Reus is zaterdag 21 november vanaf 14.00uur aanwezig op de race en mountainbikeshow die Beukers Bike Centre uit Petten jaarlijks organiseert.

In 2003 liet de in Winkel opgegroeide wielrenner voor het eerst internationaal van zich horen, en won bijna alles wat er te winnen viel op de fiets. Vier wereldbeker wedstrijden, 3 wereldbeker etappekoersen, het wereldbeker klassement, Nederlands kampioen tijdrijden en de kroon op het werk "Wereldkampioen op de weg" bij de junioren in het Canadese Hamilton! Er was opnieuw een groot Noord Hollands wielertalent opgestaan.
In 2007 ging het echter mis voor de renner uit de Rabobank wielerploeg. Reus raakte op 12 juli van dat jaar in Frankrijk zwaargewond tijdens een trainingsrit. Hij kwam ten val in de afdaling van de Col de l’Iséran op het moment dat hij een auto in wilde halen. De renner werd door wielertoeristen aan de kant van de weg gevonden en naar het ziekenhuis in Grenoble gebracht, waar hij elf dagen in een kunstmatige coma werd gehouden. Reus moest met spoed worden geopereerd aan een bloeding in zijn hoofd. Ook brak hij zijn linkersleutelbeen en drie ribben. Op 23 juli ontwaakte hij uit zijn coma.

Na een lange periode van revalidatie maakte hij in september 2008 zijn rentree in het profpeloton in de Ronde van Missouri. Afgelopen seizoen won hij de 2e etappe in de Tour of Britain, de eerste overwinning sinds zijn terugkeer.  Kijk ook eens op de site van Kai: www.kaireus.nl .

Stel je vraag aan Kai
Natuurlijk kun je Kai om een handtekening vragen, of met hem op de foto, maar ook zal hij geïnterviewd worden door Casper Duin van het Noordhollands Dagblad. Uiteraard kan het aanwezige publiek ook zelf vragen stellen. We vinden het leuk als je je vraag stelt via kai@beukersbikecentre.nl , de leukste vragen kunnen rekenen op een  verrassing!

De Kai Reus Quiz en virtueel de Cauberg opfietsen
Tijdens het bezoek van Kai kan het aanwezige publiek meedoen aan de Kai Reus Quiz, waarbij de winnaar een origineel gesigneerd wielershirt van Kai wint.
Op de Tacx hometrainer kun je ook virtueel de Cauberg beklimmen, de snelste tijden van zowel de zaterdag als de zondag kunnen rekenen op leuke prijzen.