De Andes Trail van Kees; 11.000km en 111.000 hoogtemeters! (update 10-08-19)

  (update 10-08-2019)

  Na maanden van voorbereiding is het dan zover. 27 Juli vertrekt Kees naar Quito, Equador, voor deelname aan de Andes Trail. De reis start in Quito (op de evenaar) en gaat over de rug van de Andes naar Patagonia en eindigt in Ushuaia. Een fietstocht van 11.000 km en 111.000 hoogtemeters. De reis wordt georganiseerd door Bike-Dreams en Kees gaat deze in zijn geheel rijden, maar ook is het mogelijk om deze in gedeeltes te doen.

  Kees staat dus voor een fantastisch fietsavontuur en gaat ons proberen op de hoogte te houden van zijn belevenissen!

  Een reis van 4,5maanden. Waanzinnig!!!!
  Een speciaal woord van dank is meer dan op z’n plaats aan Beukers Bike Centre . De Santos waar ik de trail op rijd is beschikbaar gesteld door Marcel en z’n team tegen een uiterst redelijke “vergoeding. Dat wordt dus mijn maatje, mijn buddy.”

  De Santos met Rohloffnaaf is bij uitstek geschikt voor deze trail. Er kan werkelijk niets stuk aan en daarom uitermate betrouwbaar. En zoals ik altijd gewend ben leefde het hele “Beukersteam” heel erg mee de afgelopen maanden. Een perfecte service en adviezen om optimaal geprepareerd aan de start te verschijnen. Heel veel dank dus.

  De komende 5 maanden ga ik regelmatig verslag doen van mijn reis. Dit is te lezen op de site van Beukers. En wellicht op Facebook.

  Nogmaals: heel veel dank voor alle support. Echt top!

  Ik heb er zin in. 😉

  Kees Jasperse

  00_routeandes

  image3

   

  Eerst een weekje Quito
  Zaterdag  27 juli vertrokken naar Equador.  Bij het inchecken bleek de doos met de fiets te zwaar. Maar ook die van Wim, mijn reisgezel. Goede raad is duur. Fietsonderdelen uit de ene doos in de andere gedaan. Dus maar een keer extra kosten. €100,—
  In Quito aangekomen met enige moeite een busje gescoord waar onze dozen in konden en op naar het hotel.
  Prima basic hotel voor de komende 7 nachten.
  Op maandag de eerste fietstocht gemaakt. Met 7 deelnemers naar een oude trambaan gefietst. 10 km door de stad. Dat is geen pretje. Erg druk en van APK hebben ze nog nooit gehoord. Dus een mega luchtverontreiniging.
  De rest van de dagen in Quito de stad bezocht. Met name de oude stad is de moeite waard. Veel historische gebouwen. Voor de rest acclimatiseren en de deelnemers aan de trail leren kennen.
  Vandaag, vrijdag 2 augustus dan echt gestart. Met de groep naar de Mitad-del-Mundo, het middelpint van de aarde.  GPS-coordinaten: 0.00.00. Hiervandaan naar de het einde van de aarde, Ushuaia in Patagonië.
  Morgen de eerste echte etappe. Uitdagend…Wordt vervolgd!

  keesimage3
  image1-1

  image2

   

  De eerste week.
  Vorige week vrijdag 2 augustus zijn we onze reis naar het einde van de wereld gestart.
  De eerste dag heen en terug naar het monument op het middelpunt van de aarde met de coordinaten 0.00.00.  Bijzonder om daar te staan en te beseffen dat je vervolgens naar het “einde” van de wereld gaat fietsen. Een kwart van de aardbol dus.
  De volgende 6 dagen zijn we alle dagen om 08.00 op de fiets gestapt en hebben in totaal 550 km gefietst, 9500 hoogte meters overwonnen en dat alles op een hoogte tussen de 2500 en 3500 meter. Ik kan jullie beloven dat er heftige dagen tussen zaten. Bijvoorbeeld de rit van woensdag naar Igapirga. 71 km, 2000 hm en eindigen met een klim van 15% gedurende 500 meter op een hoogte van 3000 mtr.
  Iedereen was blij dat het er voor die dag op zat.
  Gedurende de week is het landschap mooier en mooier geworden, de drukte van het verkeer afgenomen en zien we steeds meer het oorspronkelijke Equador. En daar is het om begonnen. Al fietsend het land, de landen waar we doorheen komen ontdekken. En dat lukt goed op deze manier.

  Will be continued!

  kees33

  img_4901