Mijn eerste ritje op de Open One +……

  IMG_9738

  Je denkt, ik heb toch een erg goede mountainbike (Open 1.0)? Dus hoeveel beter kan de nieuwe Open One + dan zijn? Na vanochtend weet ik het..:-)

  Een goede mountainbiker ben ik bepaald niet, maar leuk vind ik het wel, dus op vaderdag vroeg uit de veren, en op naar de MTB wedstrijd van TV de Venne in het Dijkgatbos. En dat werd ook meteen de eerste rit op mijn nieuwe Open One + frame! Veel onderdelen overgezet van mijn “oude” Open, maar wel voor een nieuwe zwarte Lauf vork gekozen, en ook een (door ons handgemaakte) set Storm carbon wielen gemonteerd.

  Erg benieuwd natuurlijk, het One + frame is op veel punten een doorontwikkeling, ik zal je verder niet vermoeien met alle details (die vindt je hier ), maar tijdens het inrijden voelde het meteen nog stabieler en wendbaarder aan dan dat ik gewend was, en dat was bij de Open 1.0 al erg goed..:-)

  Tijdens de wedstrijd  kon ik daardoor mijn toch wat beperkte techniek behoorlijk compenseren, en op de rechte stukken voelde ik goed dat elke trap raak was, deze combinatie van een topframe, topwielen en een topvork is voor mijn in ieder geval de juiste..:-)

  Zijn er dan geen nadelen te noemen van de overstap? Eigenlijk niet, of het moet zijn onopvallende uiterlijk zijn. Mijn “oude” Open had met zijn groene lak en Lauf veel bekijks, deze zwarte Open One + is wat dat betreft meer een wolf in schaapskleren….:-)

  Marcel

  IMG_9743
  Door de speciale achtervork meer ruimte voor bredere banden, ook 650B+ wielen zijn geen probleem!

   

   

  IMG_9741

  Lauf voorvork, weegt zo’n 990 gram, en geeft mijn voldoende comfort….

   

   

  IMG_9745

  Stevige achterpad en extra breedte wat de achternaaf betreft, stijver en daarmee ook een steviger wiel….

   

  IMG_9739

  Hope Pro 4 naven….

   

  IMG_9740

  Open One +…!

   

  IMG_9742

  Ook de Vittoria Peyote banden in combinatie met onze Dirt-SL 29 velgen rijden perfect….

   

  IMG_9744

   

  Shimano XTR voor de remmen en het schakelgedeelte, iets anders wil ik niet….:-)

   

   

  SONY DSC

  En de wedstrijd? Tevreden met mijn 8e plek, op deze foto van de fam. Baijs tussen 2 aanstormende jonge talenten…:-)