MTB-Noordwest Rabotop Schoorl mountainbikewedstrijd…

  • -

Zondag 9 december gaat een unieke dag worden voor de mountainbikegeschiedenis in Noord Holland. De eerste Rabotopwedstrijd zal worden verreden op een gedeelte van het mooiste parcours van Nederland; “Schoorl!”  In het wedstrijdparcours is ook een stuk van de nieuwe, toekomstige route van Schoorl opgenomen……… Na vele natte, modderige Rabotopjes in de vette klei is zondag 9 december de altijd droge zandgrond van Schoorl het decor voor deze immer populaire wedstrijdenreeks.
Na de branden van de afgelopen jaren zal Staatsbosbeheer binnenkort starten met het kappen van dit verbrande gedeelte waar de mountainbikeroute door slingert. Een groot gedeelte van de populaire mountainbikeroute zal dan verplaatst moeten worden om de oorspronkelijke lengte weer terug te geven en zodoende voldoende uitdaging te bieden voor de recreantieve- en sportieve fietsers.

Het parcours…..
houden we nog even geheim……….wat we wel alvast kunnen verklappen is dat de Start/Finish op de "Bokkenweide" zal plaatsvinden en dat het een echt mountainbikeparcours zal worden met alle facetten die het mountainbiken zo mooi maken. Er zal ongeveer 1km nieuwe mountainbikeroute in het wedstrijdparcours worden opgenomen….een soort van officieuze opening van "Het Nieuwe Schoorl".

Inschrijven
Voorinschrijving voor de Rabotopwedstrijden is niet mogelijk. Je schrijft je in op de dag zelf, op de Bokkenweide in. Download en print wel alvast het inschrijfformulier,  neem dit op 9 december ingevuld mee zodat de inschrijving vlotjes verloopt. Klik hier voor het complete reglement van de Rabotop. We rijden met tijdswaarnemening van MyLaps heb je een eigen MyLaps chip dan kan je die uiteraard gebruiken.
Voor de Rabotop Schoorl is een KNWU basislidmaatschap verplicht.