Nieuwe KOGA KINSEI baanfiets op het Beukers Bike Weekend!

  (5-11-2019)

  KOGA heeft de nieuwe KINSEI baanfiets ontwikkeld voor het Nederlands team en we zijn er trots op dat deze “live” is te bewonderen tijdens het Beukers Bike Weekend (16&17 november)!

  Deze hypermoderne baanfiets staat garant voor Olympisch succes. Doelstelling is goud in Tokyo 2020! Er is in het ontwerp met name gezocht naar winst op het gebied van aerodynamica. Met de fiets verwacht men een tijdswinst van ongeveer 0,5 seconde op de teamsprint te kunnen boeken. De olympische KOGA baanfiets is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen KOGA, de nationale baanselectie, KNWU, TU Delft, Actiflow en Pontis Engineering.

  Senior brand manager van KOGA, Harald Troost: “Begin maart tijdens het WK baanwielrennen in Polen hebben onze renners met zes wereldtitels bewezen dat ons huidige model KOGA Kimera zeer succesvol is.  Met deze nieuwe KINSEI baanfiets bewijzen we als KOGA wederom onze innovatiekracht. Met alle partners is de afgelopen 2 jaar intensief samengewerkt hetgeen resulteert in een fiets die 35% stijver is, 15% lichter en 24% meer aerodynamisch”.

  Alle baanrenners van de Nederlandse selectie én van BEAT cycling club krijgen een custom-made KOGA baanfiets. Het frame en het stuur wordt afgestemd op de houding en lengte van de renners. Bondscoach Hugo Haak: “De ontwikkeling van de nieuwe baanfiets is een heel mooi traject geweest met een fantastisch team van wetenschappers en specialisten om de beste en snelste baanfiets ter wereld te ontwikkelen. Het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dit geeft ons een extra stimulans om er alles aan te doen om in Tokyo succesvol te zijn op de sprintnummers.”

  Meer over de KOGA KINSEI

  Alles over de 22e editie van het Beukers Bike Weekend

  191018_koga_facebook_1200x628_v3

  kinsei1

  Beukers Bike Weekend flyer 2019