Nu ook bewegingsanalyse mogelijk, d� fietsmeting!

  • -

Vanaf het Beukers Bike Weekend, waar je er ook meer uitleg over kunt krijgen, is ook een zeer uitgebreide meting met bewegingsanalyse bij ons mogelijk! Hieronder alvast een korte omschrijving van deze fietsmeting:

BEWEGINGSANALYSE
Tijdens het fietsen verandert de biomechanica onder invloed van de beweging en de mate van belasting. Kleine afwijkingen in de biomechanica worden hierdoor versterkt. Zo zal een renner met een beenlengteverschil in rust nagenoeg recht op de fiets zitten, maar tijdens fietsen tegen belasting zal het bekken asymmetrisch bewegen. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld bij een knikvoet. Door deze afwijkende stand van de voet verplaatst de knie zich richting de bovenbuis. Naarmate er meer kracht wordt gezet neemt dit toe.

    

Met de bikefitting.com bewegingsanalyse software wordt de biomechanica zeer nauwkeurig in beeld gebracht. Je zit op je eigen fiets en we maken een analyse van de knie-, schouder- en bekkenbeweging. Zo is het mogelijk in real time de beweging onder (hoge) belasting en/of een hoge trapfrequentie te analyseren. Tijdens deze dynamische analyse wordt de eventuele afwijking tot op de millimeter vastgelegd. Op basis van bewegingsanalyse worden correcties ter verbetering van de biomechanica aangebracht.
                 

Het unieke van deze werkwijze is dat het effect van de aanpassingen direct meetbaar is. Indien noodzakelijk worden de aanpassingen bijgesteld. De bewegingsanalyse is een aanvulling op de professional meting. Deze is vooral bedoeld voor sporters die een totale optimalisering van de fietshouding nastreven én voor fietsers met specifieke fysieke klachten.

Normale prijs: €135.00, nu ter introductie tot 1 Februari 2010 €85.00 (alleen op afspraak mogelijk! )