Ook tijdens 2e dag NK baan Storm voorin te vinden….

  • -

Ook tijdens de 2e dag van het NK baan is er door Rozanne en Ymke goed gereden! Hieronder het verslag van Nico en van Ymke…

Vandaag stond het NK voor Rozanne in het teken van de sprint en die begon met een 200m vliegend voor kwalificatie.
Ze realiseerde een tijd van 13.512 en daar ging Ashley Spierings met precies 0.004 seconden onderdoor. Er waren 10 dames ingeschreven, maar er kwamen er maar 5 aan de start mede omdat er vandaag ook gekwalificeerd moest worden voor de achtervolging.
Hierdoor werd besloten om direct door te gaan met de halve finales en voor de nummer 5 was het sprinttoernooi dan ook alweer afgelopen.
De halve finale won Rozanne vrij eenvoudig van Sanne Verhart met twee keer een identieke sprint van achter hoog uit de bocht een ronde voor het eind. Toen wachten op de finale maar dat was andere koek, want Ashley bleek heel sterk . Rozanne deed de eerste sprint helemaal goed en dook meteen op het wiel nadat ze achter haar vandaan was gesprongen.
Met nog een volle ronde zat ze goed, maar helaas kwam ze er niet overheen en moest dus in de herkansing. Toen maar laag van kop af met een hoog basistempo, maar ook nu liet Ashley zich niet verassen en zo had Rozanne dus voor de tweede keer een zilveren medaille.

Ook Ymke heeft het jaar 2007 goed afgesloten op het NK baan dat op 27 december in Alkmaar werd gehouden behaalde Ymke een 4de plaats bij de nieuwelingen meisjes.
Het kampioenschap was een omnium wedstrijd, wat inhoudt dat alle onderdelen meetellen voor het kampioenschap.
De onderdelen waren 500 meter staande start, 200 meter sprint, puntenkoers en als laatste een achtervolging (tijdrit) van twee kilometer. Op dit laatste onderdeel reed ze een mooie vlakke race en kwam hierdoor tot een persoonlijk record van 2.51. Dit was een verbetering van ruim 8 seconden.
Mede door deze mooie tijd werd ze in de eind uitslag 4de
Al met al was 2007 een mooi sportief jaar voor de scholiere van het Willem de Zwijger
College met een tweede plaats bij het wegkampioenschap, deze 4de plaats op de baan en voor de rest van het jaar vele ere plaatsen