Open…de nieuwe standaard op 29’er gebied…

  Afgelopen week is er, na lange voorbereiding een nieuw MTB merk gelanceerd, Open. Een merk met een zeer bijzondere filosofie en met zeer veel technische knowhow. De eigenaren Andy Kessler en Gerard Vroomen (ja, die..) hieronder aan het woord:

  Drie woorden beschrijven onze nieuwe onderneming: fietsen, open en eenvoudig.
  We leven en ademen fiets. Andy’s carrière gaat van downhill racer (toen helmen nog niet verplicht waren!) tot CEO van een MTB en racefiets merk (BMC). Gerard is vooral bekend als medeoprichter van Cervelo, waar hij alles, van techniek en design tot verkoop, supply chain en marketing gedaan heeft.

  Open betekent open voor nieuwe ideeën; van onze klanten, winkels, leveranciers en onszelf. Open om de fijne kneepjes van onze producten, maar ook ons bedrijf laten zien. Open zelfs tot uitgifte van aandelen aan een aantal van onze klanten.
  En als “open” het doel is, is “eenvoudig” het hulpmiddel.

  “Relentless simplicity” is onze leidraad. Verminder het aantal modellen en het vereenvoudigd de productie, logistiek, de website, alles. Vermijd de traditionele reclame of sponsoring en dus kostbare tijd en geld. Hiermee kun je je concentreren op wat echt belangrijk is, in ons geval betekent dat:
  1. Het ontwerpen van betere fietsen, waarvan de eerste die we hier introduceren.
  2. In contact komen met onze klanten.

  En als je het zo stelt, gaat het eigenlijk echt om iets anders?
  Welkom bij Open!

  Andy en Gerard

  Bij Open is er besloten om te werken met een zeer klein netwerk van verkooppunten. Daar zijn twee belangrijke redenen voor:

  1. Ze zijn klein, dus hoe meer verkooppunten er zijn, hoe meer tijd er nodig is om deze van dienst te kunnen zijn, en hoe minder tijd er beschikbaar is voor alles wat er bij Open moet gebeuren: design & engineering, productie, logistiek en vooral het communiceren met de gebruikers.

  2. Open wil dat alle verkooppunten super-goed geïnformeerd zijn over hun producten, zodat zij echt een uitzonderlijke ervaring kunnen bieden. Dus hebben ze met, de in hun ogen, beste rijwielzaken contact gezocht en gevraagd om zich bij dit project aan te sluiten.
  Wij zijn er als Beukers Bike Centre trots op dat wij één van de 2 verkooppunten in Nederland zijn!

  Kijk voor meer info op onze facebookpagina en natuurlijk op www.opencycle.com