Fietsmetingen

Waarom een fietsmeting?

Fiets meting

De fiets is al meer dan honderd jaar oud en hoewel de fiets een alledaags verschijnsel in het straatbeeld is geworden zijn er ten aanzien van het fietsen zelf nog vele vragen. Eigenlijk is het samen te vatten in de volgende vraag: Hoe kan ik mijn energie tijdens het fietsen zo optimaal en comfortabel mogelijk in beweging omzetten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de juiste fietsmaat en vooral de juiste afstelling van de fiets hier alles mee te maken hebben, of dit nu voor een race-, tour-, atb-, sport- of de ‘huis tuin en keuken’ fiets is. Bij Beukers Bike Centre kunt u zich volgens het Bikefitting en Retul 3D fietsmeetsysteem, met behulp van nauwkeurige meetapparatuur en een geavanceerd computerprogamma, tot een eenheid laten smeden met uw fiets. Hierbij wordt overigens ook rekening gehouden met onder andere zooldikte, pedaalsysteem, zadeltype, etc. Een zeer uitgebreide fietsmeting dus!

Reacties van klanten

Bike Fit Meting

Enige tijd geleden heb ik mijn fiets af laten stellen via de bike fit meting uitgevoerd door Marcel. Ik ben superblij dat ik dit gedaan heb, pijn in mijn rug en een doof gevoel in mijn voeten zijn helemaal verleden tijd, echt super! Daarom Marcel bedankt en ik ben er zeer tevreden mee.

Bike Fit Meting

Beste Hans,
Eind juni heb je me geholpen met de fietsmeting voor mijn tijdritfiets. Ik ging al met een goed gevoel de deur uit en de de trainingen na die tijd hebben dat goede gevoel bevestigd. Ik zit sindsdien net even wat meer ontspannen op de fiets, waardoor ik alle energie op de pedalen kan richten. Ook zit ik een stuk stabieler op het ligstuur. Voorheen had ik moeite met rechtuit te blijven fietsen bij tegenwind als ik op het ligstuur zat. Nu gaat dat probleemloos. Het zijn allemaal kleine aanpassingen geweest, maar opgeteld maakt het een wezenlijk verschil. Ik voel me helemaal klaar voor de Holland Triathon volgende week.

Nogmaals dank voor het goede advies en de hulp.
Groeten, Jurre

Meer ervaringen lezen?

Kijk voor meer ervaringen van klanten op www.perfectbikefit.nl/reacties

Er is keuze uit verschillende metingen, zoals onder andere een Retul 3D Bewegingsanalyse, de standaard meting, een zadeldruk meting, maar ook een schoenplaat meting en custom schoenzolen zijn mogelijk! Voor de bewegingsanalyse (Die gedaan wordt door Hans of Marcel) meting is een afspraak noodzakelijk.

Ook beschikken we (als eerste ter wereld!) over het Shimano Dynamics lab. Daarmee kunnen onder andere in ‘real time’ de linkse en rechtse krachten op het pedaal in 3 dimensies weergegeven; de effectieve kracht ratio, de zijwaartse kracht en de negatieve ‘remmende’ kracht.

Deze nieuwe en unieke Pedaling Analysis informatie zorgt er voor dat we de trapbeweging nog beter kunnen analyseren en verbeteren. En dat gewoon in dat kleine plaatsje in Noord-Holland: Petten!

Kijk voor alle mogelijke fietsmetingen op onze website: www.perfectbikefit.nl of neem contact met ons op