Rozanne en Ymke snellen naar medailles….

  • -

Tussen kerst en Nieuwjaar is het NK baan voor het eerst op de nieuwe wielerbaan in Apeldoorn verreden. Hieraan deed Rozanne Slik aan verschillende onderdelen mee op haar snelle Storm baanfiets.

Vooral op de scratch en de sprint was ze succesvol met als resultaat dat ze na drie dagen fietsen een zilveren en bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Bij de scratch sprong Rozanne 5 ronden voor het eind in haar eentje naar de eerder ontsnapte Amy Pieters en Lotte van Hoek.
Ze ging direct door en alleen Amy kon in haar wiel volgen terwijl Rozanne hard doortrok om de resterende ronden uit de greep van het peleton te blijven. Dat lukte maar had wel tot gevolg dat Amy Pieters de laatste ronde vrij gemakkelijk de eerste plaats voor zich kon opeisen.

Rozanne werd dus tweede en Lotte van Hoek kon ook nog voor de groep uitblijven en het brons te pakken.

Het onderdeel sprint begon goed met de snelste kwalificatietijd op de 200 meter met vliegende start. Hierdoor werd Rozanne als eerste geplaatst voor de sprint en wist ze vrij eenvoudig tot de halve finale door te dringen.
Daarin startte ze tegen clubgenote Yesna Rijkhoff die bijzonder goed in vorm was en de finaleplaats in twee lange sprints naar zich toetrok. Yesna won ook de finale van Ymke Stegink en daarmee heeft ze op dit kampioenschap als enige een trui voor Alcmaria veroverd. Bij de sprint om het brons tenslotte versloeg Rozanne nieuwkomer Mardiani Ahoud .

Ook Ymke Stegink presteerde goed op haar Storm baanfiets. Ze is 2e geworden in het sprinttoernooi bij de Junior-Vrouwen . Na een gelijke stand van 1-1 in de finale verloor ze in de beslissende sprint nipt van Yesna Rijkhof. 0p de 500 meter is ze 4e geworden in 40.067, bij de scratch 4e. Bij de Keirin 7e en 9e op de puntenkoers. Al met al een geslaagd toernooi voor de STORM baanfietsen!!

Ymke in aktie...