Rozanne Slik toont zich in Rotterdam…

  • -

Na haar goed NK op de baan kreeg Rozanne een last-minute uitnodiging voor de 6-daagse in Rotterdam. De wedstrijd voor de vrouwen bestond dagelijks uit een omnium met drie onderdelen: Scratch, afvalrace en puntenkoers.
.
De eerste dag liet ze direct zien goed mee te kunnen in het sterke internationale veld met 16 deelneemsters en leek ze te gaan strijden rond de 10e plaats van het eindklassement. De dagen erna ging het echter alleen nog maar crescendo, vooral door steeds betere positionering in de finales.
De laatste dag was er met name strijd met Julie Leth (Den) om de inmiddels 6e plaats van het eindklassement. De afvalrace werd vervangen door een korte achtervolging van 3 rondes waarin Rozanne 4e eindigde met 0.03 seconden voorsprong op Julie. Hierna won Julie de puntenkoers en kwam op een exact gelijk puntentotaal als Rozanne.
In de laatste en allesbeslissende scratch over 25 ronden werd erg goed op elkaar gelet. Rozanne ving de ultieme aanval in de eindsprint keurig op en drukte haar voorwiel net voor Julie over de meet. Met een 2e plaats in het dagklassement en een 6e plaats overall was dit een perfecte afsluiting van zes mooie dagen.

De beslissende laatste sprint...