S-Phyre Premium dealer bijeenkomst in Calpe, Marcel was erbij!

  Marcel had een mooie trip dit weekend, hij was aanwezig bij de Europese S-Phyre bijeenkomst in Calpe! Hieronder zijn uitgebreide verslag:

  Alsof een introductie van het Shimano S-Phyre concept (toplijn schoenen en helmen van Shimano) al niet interessant genoeg is, ging die ook nog eens plaatsvinden in Calpe (Spanje), en of ik daar bij wilde zijn? Wel een weekend met 2 strandraces, maar erg lang hoefde ik daar natuurlijk niet over na te denken..😉 Calpe dus, de overwinterplek van veel (prof)renners, normaal gesproken hoge temperatuur en zon zeker in deze periode. Maar dat bleek de afgelopen weken echter toch anders te kunnen zijn, de sociale media stond vol met foto’s van renners met dikke kleding en fietsend in de sneeuw. Niet te veel naar de weersvoorspellingen gekeken, en bovendien, ik ging er niet naar toe om te fietsen toch?
  Vroeg naar Schiphol zaterdag, en daar bleek dat niet alleen fietsers naar Spanje gaan in deze periode, het percentage 65+ in het vliegtuig was vrij hoog te noemen.

   

  Hotel aan het strand van Calpe...

  Hotel aan het strand van Calpe...

  Na het landen in Allicante bleken ook collega’s Jorien (Fietsenwinkel Ten Tusscher), Carolien (Wielerhuis De Pedaleur) en Marcel (Shimano) in het vliegtuig te hebben gezeten (niet gezien 😊) en samen met Micky (Mutsaars Bikes) vormden wij dus de Nederlandse delegatie dit weekend! Totaal 32 collega S-Phyre Premium dealers werden ingevlogen uit oa Engeland,  Scandinavië, Italië, Duitsland en Frankrijk, dus de eerste presentatie stond wat later op de dag gepland. Genoeg te zien echter, rondje boulevard gelopen en ook bleek Quickstep in hetzelfde hotel te zitten, mooi materiaal genoeg om te bekijken dus!

  We werden in de tussentijd ook goed verzorgd en toen iedereen gearriveerd en ingecheckt was volgde de eerste S-Phyre presentatie. Veel technische details kwamen aan bod en ook werden oa de materiaal- en stoffenkeuze en ontwikkeling besproken. Stoffenkeuze? Ja, Shimano introduceert over enkele weken ook de eerste items uit de nieuwe S-Phyre lijn: Broeken, shirts, sokken en handschoenen met een zeer goede pasvorm en bovendien gemaakt van de beste op dit moment verkrijgbare stoffen.

  De S-Phyre presentatie gaat van start...

  De S-Phyre presentatie gaat van start…

  Maar eerst de schoenen…
  Inmiddels hebben wij de eerste S-Phyre race- en MTB al binnengekregen en rijden ook de eerste gebruikers er al mee, maar toch goed om nog eens uitleg te krijgen over alle technische details. Zo wordt er oa gebruikt gemaakt van een carbon zool met de hoogste stijfheidskwalificatie. Hierdoor is een maximale krachtoverbrenging mogelijk en is ook de zool dunner geworden. De voet komt dus nog dichter bij het hart van het pedaal; meer efficiëntie! Het Boa sluitsysteem is ook bekend van andere merken schoenen, maar slim bedacht is dat je de voorste iets anders kunt “wikkelen” en de schoen mooier aan kunt laten sluiten. Losse Boa sluitingen kunnen gekocht worden in de kleuren geel, wit, zwart en blauw, dus doe eens gek en customize your shoes! 😀
  De zool van de mountainbike versie is samen met Michelin ontwikkeld, dus zelfs als je toch nog eens moet lopen ben je verzekerd van goede grip. Er valt nog veel meer over te vertellen, maar daarvoor ben je van harte welkom in de winkel..😊

  Veel technische snufjes op de schoenen...

  Veel technische snufjes op de schoenen…

  De raceschoenen zijn beschikbaar in de kleuren wit, geel, blauw en zwart en de MTB versie in geel, blauw en zwart. Zowel in hele als halve maten, en ook de extra brede versie komt er aan. Altijd geleverd inclusief de speciale S-Phyre sokken in kleur en als extraatje doen wij er een setje schoenplaatjes bij, en stellen deze nauwkeurig voor je af. Overigens is de zwarte uitvoering exclusief verkrijgbaar bij S-Phyre Premium dealers, waar wij er eentje van zijn.

  Uiteraard zelf testen..!

  Uiteraard zelf testen..!

  S-Phyre kleding…
  Ook deze is ontwikkeld op de manier zoals we van Shimano gewend zijn; verlaag de weerstand, verbeter de efficiëntie en samen met hun technische knowhow was het doel tot een maximale krachtoverbrenging te komen. De fietser en fiets zoveel mogelijk één geheel te laten zijn dus! Over werkelijk elk detail is goed nagedacht en, zoals in Japan gebruikelijk, ook uitvoerig getest.

  Zo heeft bijvoorbeeld de broek minder wrijving tussen huid en stof, dus minder irritatie. De zeem beweegt als het ware mee met de pedaalbeweging, en heeft een “padding” die nieuw ontwikkeld is. Ook het shirt (verkrijgbaar in geel en zwart) heeft veel technische snufjes. Het is vochtregulerend, maar toch aerodynamisch en een erg goede pasvorm.

  De sokken zijn samen met de schoenen ontwikkeld, daardoor blijft de hiel bijvoorbeeld beter op zijn plaats en voel je ook minder drukpunten bij de sluitingen.

  Kortom, je begrijpt dat, na al die info, het even duurde voordat ik de slaap kon vatten..😄

  IMG_2699

  Sokken die perfect matchen met de schoenen… 

  Dura-Ace 9100 Di2
  De volgende ochtend begonnen we goed; de presentatie en uitleg over de nieuwe Dura-Ace 9100 groep. Wat een pareltje! Ook in deze groep weer veel vernieuwingen, vooral de Bluetooth verbinding die mogelijk is met tablets, fietscomputers of telefoons biedt mooie mogelijkheden. Net als in de MTB groepen is nu ook Synchro Shift mogelijk, en bleek later die dag, dat werkt subliem! Andere veranderingen zijn oa de shadow achterderailleur die directe montage mogelijkheid biedt en 30 tandjes aankan (op verzoek van de profs..;-)), een iets duidelijkere klik in de shifters (voor beter gevoel met dikkere handschoenen), oplaad- en  afstelplek in de stuurplug en de velgrem heeft nog meer remkracht. Opvallend (en mooi) vond ik ook dat de schijfremversie van de STI shifters nagenoeg hetzelfde is qua grootte als die van de velgremversie! Als je nog meer info over deze topgroep wilt kun je ook hier kijken .

  De nieuwe Dura-Ace carbon wielen zijn ietsje breder geworden (28mm) en er is nu ook een draadband disc tubeless versie verkrijgbaar, een goede ontwikkeling!

  Deskundige uitleg!

   Deskundige uitleg!

  Nieuwe schijven met extra koeling en remkracht..

  Nieuwe schijven met extra koeling en remkracht..

  Ervaringen vanuit het Prof peloton..
  Lotto NL-Jumbo renners Victor Campenaerts en Antwan Tolhoek waren inmiddels (per fiets) gearriveerd om hun ervaringen met de nieuwe S-Phyre kleding en schoenen te delen. Als professionele wielrenners zijn zij al in een vroeg stadium bij het ontwikkelen en testen betrokken. Erg goed te horen dat hun op- en aanmerkingen zijn meegenomen in de uiteindelijke ontwerpen!

   

   

  Antwan Tolhoek vertelde over zijn ervaringen met de S-Phyre schoenen en kleding

  Antwan Tolhoek vertelde over zijn ervaringen met de S-Phyre schoenen en kleding

  op de fiets gekomen...

  op de fiets gekomen…

  Topschoenen! :-)

  Topschoenen! :-) 

  Victor heeft zijn schoenen gecustomized...

  Victor heeft zijn schoenen gecustomized…

  En dan zelf fietsen!
  Na het zien van al die mooie materialen, en een lekker zonnetje buiten, werd het hoog tijd om zelf te fietsen! Er lag een uitgebreid pakket kleding voor ons klaar, en aan topfietsen ook geen gebrek, dus werd er heel snel omgekleed. Nog even de schoenplaatjes monteren en gaan! Gevolgd door 2 Shimano materiaalwagens stuurde gids Bas ons over een aantal mooie klimmetjes, waar we de kleding, schoenen, groep en elkaar goed konden testen.

  En eerlijk is eerlijk, thuis heb ik de beschikking over ook niet het minste materiaal, maar zowel de schoenen, kleding als de nieuwe Dura Ace groep is toch weer een overtreffende trap! De kleding (ik reed overigens met een Racing SkinSuit, broek en shirt aan 1 stuk, maar voorzijde wel deelbaar) zat perfect, elke trap was raak door de S-Phyre schoenen en ook het schakelen/remmen was super!

  Boven op de klimmetjes werdt er uiteraard weer op iedereen gewacht

  Boven op de klimmetjes werdt er uiteraard weer op iedereen gewacht

  IMG_2808

  De Nederlandse S-Phyre Premium dealers: Jorien (Fietsenwinkel Ten Tusscher), Carolien (Wielerhuis De Pedaleur), Micky (Mutsaars Bikes) en “the man in Black”, ikzelf 😊

  En dan zit het er weer op
  Na de fietsrit volgde nog een brainstormsessie waar iedereen zijn bevindingen en opmerkingen kwijt kon en de dag werd afgesloten met een gezellig diner. Maandagochtend vroeg weer richting vliegveld, met een super ervaring rijker! Shimano Benelux bedankt voor deze exclusieve S-Phyre Premium dealer uitnodiging, was allemaal top geregeld!