Shimano 105 Di2 : betaalbaar elektronisch schakelen

  (31-10-2022)

  De nieuwe SHIMANO 105 Di2 laat een nieuwe groep fietsers kennismaken met Di2-schakelen. Voor wie tot dusver altijd mechanisch heeft geschakeld en gewend is aan de bijbehorende ergonomie, biedt SHIMANO 105 Di2 een compleet nieuwe fietservaring.
  Met functies en technologieën die aan DURA-ACE en ULTEGRA zijn ontleend, is SHIMANO 105 het resultaat van vele jaren aan onderzoek en ontwikkeling. Door een gedeeld Di2-platform, een verfijnde ergonomie, geoptimaliseerde versnellingscombinaties en een uitzonderlijk remsysteem, luidt de SHIMANO 105 een nieuw tijdperk in van betaalbare topprestaties!

  img_9359

   

   

   

  DUAL CONTROL SHIFTER voor hydraulische schijfrem (2×12-speed)

  De gloednieuwe draadloze Dual Control-shifter is verfijnd met de inbreng van profs en biedt meer controle en een onovertroffen ergonomie, zoals met een verhoogde remkap en een soepelere, lichtere hendelwerking. Met de bereikafstelling kun je de afstand van het handvat tot de greep aanpassen op elke maat hand of rijstijl. Bovendien is het remoppervlak vergroot, zodat je tijdens het remmen meer controle hebt.

  • 3+ jaren zonder je druk te maken over de accu

  105-components-st-r7170

  Flat Mount – Hydraulic Disc Brake Calliper

  De nieuwe hydraulische schijfremklauw heeft een 10% meer ruimte tussen de remblokken dan de mechanische 105. Daardoor loopt de rem minder aan en maakt hij minder geluid. Ook maakt dit het ontluchtingsproces van de remvloeistof simpeler en onderhoudsvriendelijker.

  105-components-br-r7170

  Cassette (12-speed)

  De verfijnde versnellingscombinatie in 12 stappen zorgt voor uitstekende efficiëntie, zodat elke trap benut wordt. Je zult zelf ervaren dat je sneller en soepeler kunt schakelen onder maximaal koppel (trapkracht) en schakelingen die zo soepel zijn dat je er weinig van merkt, of je nu omhoog, omlaag of over het vlakke fietst.

  • Zowel te gebruiken met de nieuwe 12-speed freehubs als 11-speed freehubs

   

  105-components-cs-r7100-12-11-34t

   

   

  Voorderailleur (2×12-speed)

  Het nieuwe Di2 draadloze platform laat je snel en soepel schakelen aan de voorzijde. Je kunt kiezen voor ondersteuningsmodi met handmatig schakelen of gesynchroniseerd schakelen – SEMI-SYNCHRO of FULL-SYNCHRO – alsof je je eigen persoonlijke assistent hebt!
  In de modus SEMI-SYNCHRO past de achterderailleur zich automatisch aan om de grote sprongen in de versnellingsverhouding te voorkomen. Zo kun je je eigen tempo en ritme aanhouden. In de modus FULL-SYNCHRO werken de voor- en achterderailleur perfect samen om je de juiste versnelling te geven op het juiste moment.
  Zo hoef je er nooit meer aan te denken. Soepel communicatie met de achterderailleur in combinatie met de geprogrammeerde regeling van de kettinggeleider betekent minder kans dat de ketting afloopt. Het grootste aantal tanden 50-52T. Het is aan jou hoe weinig of vaak je aan versnellingsverhoudingen denkt!

  105-components-fd-r7150

  Achterderailleur (12-speed)

  Ervaar sneller en nauwkeuriger schakelen achteraan met draadloze Di2. Een compacte ontwerp met integreert met de draadloze eenheid, laadpoort en functieknop. Je kunt het accupeil bekijken en zien of de Bluetooth/ANT-koppeling met je fietscomputer/smartphone/tablet gelukt is. Kies ook je gewenste schakelmodus en bekijk de informatie van de afstelmodus (als je de achterderailleur wil bijstellen).

  • Maximale kleinste tandwiel is 36T
  • Smartphone/tablet connectivity via E-TUBE PROJECT Cyclist

  105-components-rd-r7150

  HOLLOWTECH II crankstel (2×12-speed)

  De HOLLOWTECH II-structuur biedt dezelfde sterkte, stijfheid, en prestaties tegen een lager gewicht. Daarbij zijn er cranks met een lengte vanaf 160mm zodat ook kleinere rijders kunnen genieten van SHIMANO’s legendarische schakelprestaties.

  • Crankarmlengte: 160 /165 / 170 / 172.5 / 175 mm
  • Versnellingscombinatie: 50-34T

  105-components-fc-r7100

  C32 / C46 tubeless wielsets met schijfrem

  Deze middenklasse carbonwielen zijn een perfecte mix van aerodynamica met lichtgewicht en stijfheid en bieden meer kwaliteit voor meer rijders. Met de C32 wielen wordt klimmen en versnellen een feestje.
  De C46 is een geweldige allrounder. Beide delen hun DNA met de C36 en C50 wielen van DURA-ACE en ULTEGRA – en zullen je beleving op de weg compleet veranderen.

   

  img_9364