Shimano Product Launch, veel nieuws voor komend seizoen!

  28 watt besparen met alleen een ventilator, een perfect idee, maar dat is op dit moment (helaas) alleen mogelijk op 1 april 😉

  Shimano Product Launch
  Gelukkig hebben we ook serieus nieuws: Afgelopen maandag zijn Marcel, Henk, Roy, Arno en Rick bij de Product Launch van Shimano geweest. Hier werden voor alle Service Centers uit de Benelux de nieuwe producten voor later dit jaar gepresenteerd!

  Een groot deel van wat we daar gezien hebben heeft een persembargo en mogen we dus nog niet met jullie delen, maar we kunnen jullie verzekeren dat er prachtige producten aan zitten te komen!

  Toch zijn er ook nieuwtjes die we wel met jullie mogen delen! Zo krijgt de Alivio groep dezelfde looks & feels als de ‘oude’ XT Shadow groep en worden de nieuwe naafdynamo’s een stuk kleiner. Maar is er natuurlijk meer, we hebben het hieronder voor je samengevat:

  Shimano Full HD Sportscamera
  Later dit jaar komt Shimano met een eigen camera voor op de fiets. Met een gewicht van slechts 86 gram, een compact ontwerp (44x70x30mm) en een volledige waterbestendigheid zonder dat daar een aparte case voor nodig is, is de Shimano een goede nieuwkomer op de camera markt. Dat samen met de ingebouwde ANT+ sensor en later ook de DI2 wireless receiver, waardoor je na het filmen/rijden bijvoorbeeld precies kan zien in welke versnelling je op dat moment reed, maakt de Shimano Sportscamera zeker uniek!

  Nieuwe 105 11Speed

  De nieuwe 11-speed 105 groep biedt prestaties van topniveau aan een brede doelgroep. 11 speed zorgt (natuurlijk) voor een breder versnellingbereik en door de ‘One PCD Crankset’ zijn ook de kettingbladen makelijk uit te wisselen (dubbel en compact). De ketting met Sil-Tec technologie is soepeler en duurzamer en ook is er de mogelijkheid om bredere banden te monteren door de verhoogde boog van de remhoef (vs Ultegra). Door de polymeer gecoate binnenkabels kan je nu nog soepeler remmen en schakelen.

  Wel opvallend is dat de nieuwe groep niet meer verkrijbaar is in triple. Gelukkig heeft Shimano daar een oplossing voor, want door de lange derailleur kunnen cassettes tot 32tands gemonteerd worden en dat in combinatie met een 34 voorblad zorgt voor een nagenoeg gelijk versnellingsbereik. De lichtste versnelling is zelfs nog net iets lichter.

  Ook komt er dit jaar een mechanische shifter speciaal voor hydraulische schijfremmen. Gaat de schijfrem dan toch doorbreken op de racefiets? Natuurlijk komt Shimano ook met de bijbehorende schijfremwielsets.

  De 11speed 105 groep komt  in kleur opties: Pure Silver en Silky Black

  Google Glas, maar dan voor op de fiets.
  Shimano neemt dit jaar de Recon Jet op in het assortiment, en na een korte demonstratie was er bij ons ook geen twijfel,  vanaf Juli is deze superbril ook bij ons in de winkel te vinden!

  De Recon Jet is een sportbril, met dezelfde rekenkracht als moderne smartphones. De ingebouwde sensoren, GPS, een HD-videocamera, microfoon en luidsprekers, en een full-color beeldscherm zorgen voor een compleet nieuwe ervaring op de fiets.

  Duursporters zoals fietsers , triatleten en hardlopers kunnen tijdens het sporter alle prestatiecijfers (zoals Snelheid / tempo, afstand, duur, stijging / daling, Hartslag *, Vermogen *, Cadence *) zien en door het aansluiten van je smartphone zie je zelfs nummerweergave en SMS alerts.

  Met de toevoeging van 3rd party apps, is het gemakkelijk om de Recon Jet uit te breiden voor veel meer activiteiten.

  Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot juli!

  * Vereist externe ANT + of Bluetooth Smart sensoren

   

  Tijdens de Product Lauch hebben we ook al (film) beelden gemaakt van verschillende nieuwe producten waardoor we jullie meteen kunnen informeren als het persembargo opgeheven wordt!

  Arna na een testronde..