Nieuwe Squirt SEAL anti-lek latex als beste getest en bij ons verkrijgbaar!

  Update 16.04.2019: Nu verkrijgbaar in onze webshop en in de winkel!

  Squirt is uiteraard bekend om hun perfecte smeermiddel voor de ketting, maar wat minder fietsers weten is dat ze ook al enige tijd  Squirt SEAL anti-lek latex voor in je banden maken. Wij vonden het in de oude samenstelling al erg goed, maar nu er “BeadBlock” (kleine korrels) is toegevoegd aan de latex, dichten gaten tot 6mm nog sneller!

  Squirt SEAL anti-lek latex met BeadBlock korrels werkt zonder ammonia en bevat verder natuurlijke microvezels. Samen vormen deze een permanente, versterkte rubberen afdichting van gaten tot 6mm. Door de speciale samenstelling wordt ook het vastplakken van de zijwanden voorkomen. Mooi is ook dat de Squirt SEAL anti-lek latex werkzaam is bij temperaturen van -20 tot +40 graden Celsius.

  Voor het “tubeless” (zonder binnenbanden) rijden moeten wel je wielen/velgen geschikt zijn en ook zijn zowel voor de Racefiets als MTB of Gravelbike ook specifieke buitenbanden nodig.

  Voor een 29’er MTB heb je ongeveer 100-120ml latex per band nodig, voor Gravelbikes en Racefietsen geld dat de benodigde Squirt SEAL anti-lek latex varieert tussen de 60-90ml, afhankelijk van de bandbreedte.

  De kleine flesjes bevatten 150ml (€9.95) en de grote (navul) verpakking is 1000ml (€34,95)

  Het blad Fiets testte voor hun April 2019 nummer 14 soorten latex, waaronder die van de meest gangbare merken. Squirts nieuwe ammonia vrije Seal Beadblock kwam als beste uit de test: “Als enige in de test was de Seal in staat een gat van een halve centimeter te dichten, met amper 1 bar drukverlies. De latex, microvezels en beadblock korrels dichten alle gaten snel. De Seal droogt niet snel uit en is als bonus ook nog eens milieuvriendelijk.”

  beukers-squirt-sealant-scan

  Voor het “tubeless” (zonder binnenbanden) rijden moeten wel je wielen/velgen geschikt zijn en ook zijn er voor Race- , MTB of Gravelbike specifieke buitenbanden nodig. Meer weten over “tubeless rijden” of twijfel je of je wielen geschikt zijn? Uiteraard ben je van harte welkom bij ons in de winkel voor de nodige uitleg.

  Squirt Seal 1 Liter en 150ml