Strandtraining met groot peleton….

  • -

Vandaag waren er , buiten veel wandelaars, ook veel fietsers op het strand! Er wordt volop getraind voor Egmond-Pier -Egmond natuurlijk, en ook vanuit Petten vertrok een grote groep mountainbikers. Jong en oud stonden om 11.00 te trappelen om het strand op te gaan, en ook het nieuwe Biketeam.nl was goed vertegenwoordigd. Langs de dijk had iedereen nog voldoende lucht

om over de bandenspanning te praten, maar na de eerste meters op het strand werd het al snel stiller….
Tot Egmond bleef de groep aardig compleet, maar daarna werd er door de

 

grote mannen gas gegeven en viel de groep uiteen. Het strand was  zwaar (hoog water en zacht strand) en na het ronden van de Pier  was het nog een pittig tochtje terug. Bij terugkomst in Petten stonden er 72 kilometers op de teller (waarvan 62 over het strand…) en met een gemiddelde ruim boven de 26 km per uur (met niet ideale omstandigheden) lijkt de vorm voor de meeste er weer aan te komen….(en dan deden er nog een paar toppers verdacht rustig aan ook…)

Als je goed kijkt zie je Jos de Sloper zich op deze foto na terugkomst in Petten een beetje opschuilen, voor hem was het een geheime training en wilde dus niet op de foto. Van links naar rechs: Frans, Bram, Henk, Marcel, Bram, Aart (verrassend fris kijkend..hij hield ons vast voor de gek), Jos en Ed. Leuk ploegje strandtoppers….