Testrijders gezocht!

    Testrijders gezocht!

    Onder de projectnaam “BB14-C” heeft een onderzoeksinstituut bij ons in de buurt lang gewerkt aan een bijzondere manier van ondersteuning. Uitgaande van hetzelfde principe als een propellerboot, maar dan uiteraard in miniformaat.

    Na testwerk met een vermogensmeter blijkt deze eerste versie, per propeller, toch zo’n 28 watt ondersteuning te geven, dat kan net het verschil maken tijdens een sprint, bergop, of een mul stuk strand! Mooi is ook dat hij snel op iedere fiets te monteren is. Deze versie heeft nog een accu pack in het zadeltasje en we zijn inmiddels al aan het experimenteren met een accu in de zadelpen. Wel is de ondersteuning beperkt, ongeveer 15min. ,maar door de propeller om te draaien wordt de accu tijdens het fietsen opgeladen. Even geen ondersteuning, maar de ‘’BB14-C’’ is dus wel weer snel te gebruiken.

    Het knopje om de “BB14-C” draadloos (via Bluetooth Smart) te bedienen zit op het stuur en er is ook een app ontwikkeld waarmee je oa de accustatus en de geleverde ondersteuning kan checken… Nu alleen nog meer testrijders en een goede naam voor dit product!

    De BB14-C