Toertocht Noord Hollands Langste 15 januari…

  • -

Deze mountainbiketocht van 65 kilometer, wordt verreden op zondag 15 januari 2012 en staat in het teken van het Tesselhuus, waar dan ook de opbrengst naar toe gaat.

Het Tesselhuus is een luxe groepsaccommodatie op Texel, speciaal aangepast en ingericht voor mensen met spierziekten. Het huis ligt in een rustige buitenwijk van badplaats De Koog, vlakbij het centrum van het dorp, aan de rand van het bos en op loop- en rolstoelafstand van het strand.

De start van ‘NHL’ is van 09.00 tot 09.30 uur aan het Sportpaleis aan de Terborchlaan Alkmaar. Liefhebbers kunnen zich vanaf 08.00 uur in Alkmaar inschrijven. Er is geen voorinschrijving. De volledig gepijlde route is 65 kilometer lang en voor het grootste deel onverhard. Er zijn onderweg twee verzorgingsposten.
De honderden deelnemers worden tussen 11.00 en 12.00 uur verwacht bij HRTC DOK aan de Guldemondweg in Den Helder. Dit wielercomplex ligt net voorbij vliegkamp De Kooy.

Transport terug naar de start dienen de fietsers zelf te organiseren.
Deelname: NTFU- en KNWU-leden: € 4,50. Overig: € 5,50.

NHL wordt door vier toerfietsclubs georganiseerd: Omnisport, Alcmaria Victrix, Le Champion en HRTC DOK. De route voert door het duingebied van Schoorl en Bergen, over het strand naar Petten. Na Callantsoog gaat het via Abbestee en Julianadorp naar DOK in Den Helder. ‘NHL’ is onderdeel van een serie veldtoertochten in Noord-Holland boven het Y die de vier clubs de hele winter door organiseren. Elk jaar is aan NHL een (wisselend) goed doel verbonden.

Informatie: F. van Riemsdijk. Tel. 072- 540 4516 en Peter Engelen op 06 2508 1079 / e-mail: peter.engelen@quicknet.nl Telefoonnummer clubhuis HRTC DOK: 0223-637576
Zie ook: www.atbnoordholland.nl  en www.hrtcdok.nl