Van Baarle/Slik winnaar UIV-Cup Rotterdam…

  • -

Ivar Slik heeft samen met koppelmaat Dylan van Baarle de volle winst gepakt in de strijd om de UIV Cup tijdens de 6-daagse van Rotterdam afgelopen week. De strijd om de UIV-Cup is een internationale 5-daagse koppelkoers voor jongeren (U25) met dagklassementen en eindprijzen.
.
Al op de eerste dag wisten de twee talenten van Rabobank CT een ronde voorsprong te pakken. De volgende dagen lagen ze meerdere keren flink onder vuur van de andere koppels die de verloren ronde goed wilden maken. De twee bleken echter sterk genoeg om alles te neutraliseren, zelfs als meerdere koppels tegelijk ten strijde trokken.
.
De leidende positie kwam nog het meest in gevaar door een valpartij van beide renners op dag 4 net bij een aflossing. Dylan zat echter heel snel weer op de fiets en kon het op een ronde jagende peloton met een nipte 25 meter van zich af houden. Ondertussen was Ivar met zijn reservefiets ook weer in de baan en samen wisten ze het gapende gat van bijna een hele ronde met een ultieme krachtsinspanning te dichten.
.
De laatste dag verzamelden de nummers 2 Van Immerseel/Stahr (Bel/Dui) en 3 Lander/Larsen (Den) van het klassement in totaal meer punten. De ronde voorsprong weegt echter zwaarder en omdat ze de zaak weer goed onder controle hadden werd geen enkele ontsnapping een bedreiging voor de uiteindelijke winnaars.
.