Verlichtings aanbieding…

  • -

Politie gaat strenger controleren op fietsverlichting.

DEN HAAG – De politie zal dit najaar strenger controleren op fietsverlichting. Daarbij worden draagbare lampjes die aan kleding of tassen bungelen niet meer geaccepteerd. Ook knipperende fietsverlichting kan een boete opleveren.

De Raad van Hoofdcommissarissen heeft alle politiekorpsen een brief geschreven waarin staat dat ze de wet consequent moeten handhaven. "Dat betekent dat verlichting die niet vastzit op de fiets, verleden tijd is", zei een woordvoerder van de raad dinsdag naar aanleiding van een bericht in een aantal ochtendkranten. "Voor moet wit licht zitten en achter rood."

Waarschuwing
De boete voor ondeugdelijke verlichting bedraagt € 20,-. De politie krijgt wel de ruimte om eerst een waarschuwing te geven, bijvoorbeeld als een fietser weliswaar verlichting heeft, maar deze niet goed is bevestigd. Sommige politiekorpsen namen tot nu toe genoegen met draagbare lampjes die duidelijk zichtbaar op kleding of tassen zitten. De hoofdcommissarissen willen daar vanaf en vragen alle korpsen dezelfde lijn te hanteren.

De wintertijd is ingegaan en daarom is een goede verlichting op de fiets weer een must. Met deze Smart Set ben je daar  verzekerd van. De koplamp is voorzien van een accu die zeer gemakkelijk in het stopcontact kan worden opgeladen, en de achter ledverlichting met drie standen werkt op twee bijgevoegde batterijen. Nagenoeg op elke fiets passend. Normale prijs van deze set is €32,50 maar nu in een speciale aanbieding voor slechts €19,95… (minder als een boete, en veiliger!) Bestel hem hier, of kom naar de winkel!