Volop sportief fietsnieuws tijdens het 16e Beukers Bike Weekend!

  Alweer voor het 16e jaar wordt er op zaterdag 16 en zondag 17 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag  zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands.

  Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Bianchi, Open, Giant, Colnago, Scott, Trek, Van Nicholas (titanium fietsen) en Cervelo zijn er met veel 2014 modellen, maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Rock Shox voorvorken, Bryton en Mio (fietsnavigatie),  Lezyne (pompen en verlichting) en Tacx (trainers) zijn aanwezig.

  Elektronica is niet meer weg te denken op de fiets…
  Elektronische schakelgroepen van Shimano en Campagnolo zijn inmiddels volop verkrijgbaar en op de show is de tiptoetsbediening in de praktijk te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd en de merken Bryton en Mio zijn aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. En wil je ook je fietsavonturen delen met vrienden? Ook dat kan tegenwoordig met de kleine aktiecamera’s van Rollei die alle belevenissen onderweg vastleggen.

  Niet alleen framemaat, maar ook wielmaat kiezen
  De theoretische voordelen van een 29’er (grotere wielen dan tot nu toe gebruikelijk) spraken elke mountainbiker aan. Meer comfort en grip, maar ook een lagere rolweerstand. Inmiddels zijn deze fietsen dan ook definitief doorgebroken en zeer populair onder de mountainbikers. Maar nu kun je ook kiezen voor 27 ½” wielen en zijn ook de Fatbikes nog in opkomst…Laat je informeren tijdens het Beukers Bike Weekend!

  Mountainbike wedstrijd
  Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 11e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

  Neem je (fiets) schoenen mee, en laat kosteloos checken of je schoenplaatjes goed zijn afgesteld !
  Optimaal fietsplezier begint met een goede fietspositie, maar minstens zo belangrijk is een juiste afstelling en verbinding tussen schoen en pedaal. Tijdens het Beukers Bike Weekend kun je dit zonder kosten laten checken. Ook wordt er gekeken naar de natuurlijke stand van je voet om de overbrenging zo optimaal mogelijk te maken. En ben je benieuwd naar je lichaams samenstelling (oa vetpercentage en spiermassa), of heb je vragen op voedingsgebied? Diëtiste Louise Groot is aanwezig om je te adviseren!

  Zoals elk jaar is ‘De Koopjeshoek’ weer met vele aanbiedingen aanwezig!
  Op de show is natuurlijk erg veel fietsnieuws voor 2013 te zien, maar het is met alle scherpe prijzen ook zeker de moeite waard om even in de koopjeshoek te kijken. Tijdens de verbouwing hebben we prachtige accessoires, onderdelen en kleding over gehouden die voor zeer lage prijzen de deur uit gaan!

  Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend!
  Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op:

  ZATERDAG 16 & ZONDAG 17 NOVEMBER

  Beide dagen geopend van 10.00-17.00           TOEGANG GRATIS

  De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde

  Kijk ook op www.beukersbikeweekend.nl voor de laatste info.