Wedstrijdprogramma Vikingsport breidt uit…

  • -

Stichting Vikingsport Wieringen, de organisator van alle Wieringer wielerwedstrijden, maakt weer een stap voorwaarts. In het verleden werden al met veel succes de rondes van Westerland, Den Oever en de Formido Vikingtour georganiseerd. Nu zal er ook een tijdrit worden gereden over het voormalige eiland Wieringen. Tevens wordt er in 2009 een overall-klassement bijgehouden over de 4 wedstrijden.

De Formido Vikingtour is sinds haar oprichting in 2004 een doorslaand succes. De als een Belgische klassieker aandoende wedstijd is zeer geliefd onder de amateur wielrenners. Alle jaren was de wedstrijd nog volgeboekt en ook dit jaar lijkt dat weer te gebeuren. De teller staat na 1,5 week al op bijna 100 inschrijvingen, waar een maximum van 140 deelnemers wordt gehanteerd. Ook het klimcriteium in Westerland en de ronde van Den Oever worden redelijk bezocht. Het enige wat nog ontbreekt aan het wedstrijdprogramma op Wieringen is een tijdrit. En met ingang van dit jaar wordt ook deze displine toegevoegd aan het programma.
Het afwisselende parcours loopt tussen Hippolytushoef en Den Oever, met enkele klimmetjes en lange stukken. Het is zowel een technisch als een snel parcours.

Klassement
Over de 4 wedstrijden wordt dit jaar voor het eerst een algemeen klassement opgemaakt met een ware leiderstrui. De 1e trui zal gedragen worden in de Formido Vikingtour en zal om de schouders hangen van Marvin Bruul uit Den Helder. Hij was vorig jaar winnaar van de Vikingtour.
Alle data van de wedstrijden en meer informatie vindt u op: vikingtour