Westerland Offroad Challenge 2 december…

  • -

Veel wedstrijden hadden ze al op Wieringen, maar nog geen mountainbike wedstrijd. Op 2 december is het zover; de 1e Westerland Offroad Challenge. Een ATB wedstrijd door en rond Westerland (Wieringen).

De vergunning was snel binnen. Alleen het parcours kostte de organisatie nog wat hoofdpijn. Maar het is rond. De organisatie schotelt de renners een prachtige route voor met zandstroken, grasland, technische stukken en vooral veel hoogteverschil. Een zeer gevarieerd parcours van ruim 4 kilometer lang. Het parcours bevindt zich tussen het Lutjestrand en het Westerlander kerkje. Er wordt gestart onderaan bij het Westerlander kerkje en de finishstreep ligt voor de deur van beachhouse Brandend Zand. Dit is tevens de permenance en inschrijflocatie. Favorieten stukken van de organisatie zijn de passages op het Lutjestrand, de doorkomst op de camping van Kees Tijssen en het klimwerk naar het land van Kikkert.

De renners rijden 1 uur + 1 ronde De wedstrijd staat open voor zowel de Funklasse als Topklasse en start om 10:30. Iedereen kan dus meedoen. De tijdregistratie zal gebeuren via het bekende MyLaps systeem. Een chip is dus gewenst (deze is evt. te huur). Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 bij voorinschrijving en € 7,00 op de dag zelf.

 Inschrijven kan door een mail te sturen naar contact@vikingtour.nl . Vermeld hierin je naam, woonplaats, categorie en chipnummer.

Binnenkort zal de organistie een filmpje maken van het parcours en deze plaatsen op de facebookpagina en op www.vikingtour.nl . Hier komt ook meer info op te staan.

De organisatie heeft tevens een facebook pagina geopend waarop veel info staat. Deze is te vinden op http://www.facebook.com/events/294993783939804/