Winterbanden voor de fiets

  • -

Koningwinter heeft zijn eerste echte sneeuwdek al laten vallen en daarom is het zaak om met de juiste banden onder je fiets de weg op te gaan. Net als bij de auto hebben deze "winter" banden een andere samenstelling van het rubbercompound zodat de grip onder gladde en natte omstandigheden aanzienlijk beter is, maar voor echt veel grip zijn banden met spikes een must. Waarom?

Bij fietsen gaat het om balans! Fietsen in de winter is heel iets anders dan autorijden;

Rijdt een auto op een spiegelgladde straat dan verliest hij aan spoorvastheid. Daar kunnen goede winterbanden helpen. Alleen in extreme gevallen worden sneeuwkettingen gebruikt.

Maar rijdt een fiets op een spiegelgladde straat dan raak je als fietser vaak uit balans en val je. “Winterbanden” met een speciaal lamellen profiel uit de autowereld helpen dan niet. Alleen een echte “verankering” op de gladde ondergrond helpt echt, banden met spikes dus!

Alleen spikes hebben de onderscheidende eigenschap die de balans helpt: spikes genereren zelfs op een zeer gladde ondergrond een hoog stabiel contact. Bewijs? Bekijk hier de video die Roy vorig jaar heeft gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=_TKs2bSegLA

Er zijn diverse mogelijkheden voor de gewone woon-werk fiets, maar natuurlijk hebben wij ook voor de mountainbike (zowel 26 als 29 inch) de oplossing zodat je weer veilig de weg op kan! Kom bij ons langs in de winkel of kijk op onze webshop waar ook een greep uit de ‘Spikes collectie’ is te vinden…