Zitbotmeting met behulp van de Popometer…

  • -

Een schoen moet passen – een zadel ook, wanneer een zadel niet past ontstaat er ongezonde druk, met andere woorden zadelpijn! De Popometer maakt het mogelijk om door middel van een afdruk van de zitbeenderen, de juiste en dus gezonde zithouding met laser op een zadel te projecteren. Op deze manier is het relatief gemakkelijk om met één blik vast te stellen of een zadel bij de anatomie van de fietser past of niet.

Belangrijk voor de fietser:
1. voorkom de aanschaf van een verkeerd zadel
2. geen last van zit- of zadelproblemen ongeacht de fietsafstand.

Computerprogramma voor de juiste zadelkeuze.
Met de speciaal ontwikkelde zadel-advies-software kan snel het passende zadel gevonden worden. Voor u een indrukwekkende ervaring. De probleemanalyse en uw wensen worden eenvoudig opgenomen. Op deze manier worden alle vragen en problemen over het thema zadels in één keer opgelost.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voor de meting gaat u op de Popometer-stoel met druk-board zitten. Hierdoor worden de zitbeenderen duidelijk op het druk-board zichtbaar (kleding kan bij de meting aangehouden worden). De afdrukken van de zitbeenderen worden met een stift gemarkeerd en op de lasermodule geplaatst. Met de lasermodule worden nu de drukpunten gefixeerd. Met behulp van het sjabloon kan nu de afstand tussen de zitbeenderen bepaald worden om vervolgens op het zadel geprojecteerd te worden.

de zitbotbreedte wordt gemeten (os ischii)...

De maten kunnen nu gemakkelijk afgelezen en in de software ingevoerd worden voor de verdere advisering.

de meting wordt ingevoerd in de software...

De prijs van deze meting is €15.00, maar is kostenloos bij aanschaf van een zadel of fiets!