Zo maken we jouw fiets vakkundig rijklaar! Trek Project One

  (01-02-2021)
  Elke af te leveren fiets wordt door ons vakkundig rijklaar gemaakt (of zelfs compleet opgebouwd naar wens), en dat gebeurd met veel aandacht voor details. Want zelfs als een fiets grotendeels afgemonteerd vanuit de leverancier bij ons binnenkomt, gaat deze vaak toch weer gedeeltelijk uit elkaar zodat wij je met zoveel mogelijk plezier van je aanschaf kunnen laten genieten!

  Hieronder Hans in aktie tijdens het afmonteren en finetunen van een prachtige custom samengestelde Trek Madone Project One!

  img_1041-1 De zojuist binnengekomen fiets wordt eerst maar eens uit de doos gehaald..

  .

  img_1043-1Het “unboxen” kan beginnen!

  .

  img_1044-1Ook bij Trek doen ze er alles aan om jouw fiets onbeschadigd bij ons te krijgen, dus verpakkingsmateriaal genoeg!

  .

  img_1045-1Hans laat het hier met een brede glimlach zien, maar bij de meeste fietsmerken moeten wij alle (rem) leidingen en versnellingskabels zelf nog door het stuur geleiden. Een behoorlijk klusje!

  .

  img_1046-1Inclusief doosje met alle losse onderdelen, hier de speciaal gelakte zadelpen van de Trek Project One.

  .

  img_1047-1Om klapperen in het frame en vervelende geluidjes op de klinkers te voorkomen, demonteren we oa de voorvork zodat we speciaal foam om de leidingen en kabels kunnen schuiven, iets wat vaak niet vanuit de fabriek is gedaan.

  .

  img_9239

  .

  img_9238

  img_1052-1Het stuur en balhoofdstel zijn gemonteerd, tijd om de remleidingen en kabels op maat te maken en aan te sluiten. Daarna wordt het remsysteem gevuld met olie en kan het ontluchten van het systeem (en afstellen) beginnen…

  .

  img_9237De accu voor het Shimano Ultegra Di2 schakelsysteem wordt in het frame geplaatst…

  .

  img_1051-1Na het verder afmonteren worden de gewenste accessoires  gemonteerd, stuurlint gewikkeld en alles netjes gepoetst…

  img_9298De finishing touch in de werkplaats…!

  .

  img_1089Waarna de fiets uiteraard nog volledig volgens meting wordt afgesteld..

  madone1En het prachtige eindresultaat!

  .

  madone2

  .

  madone3
  Een ProjectOne fiets uit de Abstract Designer Serie zie je niet vaak! Hieronder kan wat meer lezen over het ontwerp:

  Trek ProjectOne
  ”Toen Gregory Thorne met de Abstract-serie begon, wilde hij een nieuwe manier voor het lakken van fietsframes ontwikkelen door eerst een kunstwerk te schilderen, dat vervolgens te fotograferen en de foto als stickersjabloon op het frame te leggen. Het resultaat hiervan was een mix van fysieke verfstrepen, paintbrush-patronen en verfspatten die met de traditionele manier van werken onmogelijk was geweest.

  Het kunstwerk zelf was geïnspireerd op de beweging van abstracte expressionisten en het werk van Jackson Pollock. Thorne wilde door deze manier van ’action painting’ dat zijn ontwerp een energiek gevoel zou uitstralen dat recht zou doen aan zowel de kunstvorm als de fietssport. Het eindresultaat is een uitbarsting van vormen en kleuren die doet denken aan de bonte kleurenexplosie van een voorbijrazend peloton.

  Thorne koos opzettelijk voor knallende kleuren – of in zijn woorden, ”Scream neon techno punk.” Rock and roll!”

  Meer foto’s van deze Trek Madone Project One kan je vinden op onze Instagram Pagina

   

  project_one_designer_series_9x11_greg

  De ontwerper

  Gregory Thorne – Product Graphic Designer

  Gregory Thorne werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika en emigreerde naar Melbourne, Australië waar hij op jonge leeftijd al een unieke fascinatie voor design en sport ontwikkelde. Na een rugby-blessure moest hij noodgedwongen overschakelen op fietsen, maar hij werd al snel gegrepen door de mode, stijl en cultuur rondom het fietsen. Voordat hij bij Trek ging werken, was hij oprichter van het fietskledingmerk Kern Cycling en verfijnde hij zijn kunsten als freelance-ontwerper bij industrie-iconen als Rapha en Cyclingtips. Thorne omschrijft zijn stijl als ‘doordacht’ waarbij hij inspiratie put uit designer-mode, straatkleding en het racen met vrienden. Hij voelt zich aangetrokken tot krachtige prints, grote geometrische patronen en heldere kleuren die zijn Zuid-Afrikaanse afkomst weerspiegelen.