Over Beukers

Hoe het meer dan 35 jaar geleden begon

Na een grote brand waarbij niet alleen de winkel, maar ook het woonhuis van het gezin verwoest werd, begon Marcel Beukers (als een van de jongste gediplomeerde rijwielherstellers) in 1986 vanuit een zeecontainer aan zijn avontuur

Over Beukers

Als schaatser op hoog jeugd niveau pakte hij ook regelmatig ‘de fiets’ om te trainen. Vanuit interesse in de fietssport leerde Marcel al snel om zelf fietsen op te bouwen en dit talent viel op bij zijn trainingsmaten. Om zijn droom, een eigen fietsenspeciaalzaak, te realiseren verkocht hij de eerste jaren naast fietsen allerlei andere producten, uit uiteenlopende segmenten.

Na een aantal jaar werd de focus verlegd richting sportieve fietsen en accessoires, hetgeen vandaag de dag nog steeds fungeert als de basis van Beukers Bike Centre. Alle medewerkers bij Beukers Bike Centre hebben affiniteit met fietssport en delen daarnaast dezelfde passie omtrent de materialen. Wij geloven dat passie een van de belangrijkste ingrediënten is om successen te behalen.

Om onze medewerkers hierin te blijven stimuleren werken we nauw samen met A-merken, waardoor we als eerste op de hoogte zijn van innovaties vanuit de branche. Daarnaast volgen wij als team jaarlijks verschillende workshops om ook qua kennis op het hoogste niveau te kunnen blijven presteren. De waardering die onze klanten aan ons terugkoppelen is voor ons een extra stimulans om het ingeslagen pad te blijven volgen. We kijken uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.
Namens het gehele team veel fietsplezier gewenst!

Onze winkel

Jarenlange ervaring op, en de liefde voor de fiets bij alle werknemers van Beukers Bike Centre, zorgen ervoor dat je als fietsliefhebber aan het juiste adres bent in Petten. Onze medewerkers kunnen meepraten over “een strandrace met windkracht 7 tegen”, “het beklimmen van een Alpencol”, een “hongerklop” krijgen, “stofhappen” tijdens een mooie gravelbike rit, maar ook over het rijden van een toertocht, en voorzien je dan ook graag van advies! Dit, gecombineerd met een snelle en professionele werkplaatsservice, scherpe prijzen en zeer veel ervaring in fietsmetingen, zorgt er voor dat je je bij Beukers Bike Centre als fietsliefhebber thuis voelt! We nodigen je dan ook van harte uit om eens een bezoekje te brengen aan onze winkel!

A Bike Behind The Dijk

De kreet zegt het al; Petten is gelegen aan de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Deze dijk is 4.5 kilometer lang, 120 meter breed en ligt 11.5 meter boven NAP. In 2015 is de dijk versterkt met 30 miljoen kubieke meter zand en daarna hernoemd tot Hondsbossche Duinen. Aan de noordkant (Petten)sluit de duinenrij aan met het prachtige duin- en bosgebied ‘De Pettemerduinen’.

Hier begint het brede zandstrand wat op loopafstand van Beukers Bike Centre ligt. Ook het Pettemerbos, waar je ook een bosmeertje vindt, is vlakbij.

Het fietsen in de omgeving is prachtig, mede door de mooie bloembollenvelden en de rustige fietspaden die alle kleine badplaatsen zoals st Maartenszee, Callantsoog, Camperduin en natuurlijk Petten aan elkaar verbinden. Het dorpje is te vinden tussen Alkmaar en Den Helder, ook Schagen ligt op fietsafstand. Voor diegene die nog meer inspanning willen leveren is één van de mooiste mountainbike routes van Nederland (Schoorl) zeer dichtbij. Met een lengte van meer dan 15 kilometer door bos en duin met vele hoogteverschillen een echte uitdaging!

Onze medewerkers kunnen meepraten over “een strandrace met windkracht 7 tegen” , het beklimmen van een Alpencol” , een “hongerklop” krijgen, of over het rijden van een tourtocht”

— Beukers Bike Centre